POLÍTICA DE NYC
El principal oficial del Poder Executiu de Nova York és el governador . Aquest és triat pels electors
de l...
LA CONSTITUCIÓ :
L'actual Constitució de Nova York va ser adoptada en 1864, mentre que la seva primera constitució
va ser ...
L'estat de Nova York ha recolzat fortament als candidats demòcrates a les eleccions presidencials .
El candidat a la presi...
POLÍTICA A NYC
of 4

POLÍTICA A NYC

Published on: Mar 4, 2016
Source: www.slideshare.net


Transcripts - POLÍTICA A NYC

  • 1. POLÍTICA DE NYC El principal oficial del Poder Executiu de Nova York és el governador . Aquest és triat pels electors de l'estat per a un mandat de fins a quatre anys de durada , i pot presentar-se a la reelecció tantes vegades com vulgui . Tres oficials ( entre ells, el tinent governador ) també són triats per la població per a un mandat de quatre anys de durada , i també poden presentar-se a les eleccions quantes vegades vulguin . El governador és el responsable de triar a diversos oficials de l' Executiu, entre ells el secretari d'Estat i als ministres de cada un dels 20 departaments de l'Executiu de Nova York . El Poder Legislatiu de l' estat està constituït pel Senat i per l'Assemblea . El Senat posseeix un total de 61 membres , i l'Assemblea , 150 . Nova York està dividit en 61 districtes senatorials i 150 districtes d'Assemblea . Els electors de cada districte trien un senador ia un membre de l'Assemblea, que representaran a aquest districte en el Senat i en l'Assemblea , respectivament . El mandat dels senadors és de quatre anys , i el dels membres de l'Assemblea , de dues . La cort més alta del Poder Judicial de Nova York és la Court of Appeals of New York, mentre que la segona en importància és la Cort Suprema de Nova York. L'estat està dividit en 12 districtes judicials. La població electoral de cadascun d'aquests districtes tria a un nombre de jutges (que varia segons la població del districte en qüestió). Aquests jutges són triats per actuar en la Cort Suprema de Nova York. En total, són prop de 315 jutges, cadascun triat per la població dels seus respectius districtes per a un mandat de fins a 14 anys de durada. A més d'això, l'estat compta amb quatre departaments judicials, que són subdivisions de la Cort Suprema. Cada comtat té a més una Cort regional.
  • 2. LA CONSTITUCIÓ : L'actual Constitució de Nova York va ser adoptada en 1864, mentre que la seva primera constitució va ser aprovada i ratificada en 1777. El Poder Legislatiu de Nova York pot proposar esmenes a la Constitució, i per ser aprovades, necessiten obtenir el 67% dels vots d'ambdues càmeres del Legislatiu i després ser ratificades per almenys el 51% de la població electoral, en un referèndum. Les esmenes també poden ser proposades i introduïdes per convencions constitucionals, que necessiten rebre almenys l'aprovació del 51% dels vots d'ambdues càmeres del Poder Legislatiu i d'un altre 51% dels electors de l'estat en un referèndum. Des de l'aprovació de l'última constitució estatal, en 1894, s'han realitzat més de 194 esmenes a la constitució.
  • 3. L'estat de Nova York ha recolzat fortament als candidats demòcrates a les eleccions presidencials . El candidat a la presidència John Kerry va guanyar en l'estat de Nova York per 18 punts percentuals el 2004 , mentre que Al Gore va obtenir un marge de victòria encara més gran en les eleccions de 2000 . La ciutat de Nova York és un dels principals centres demòcrates ( més del 80 % de la seva població és demòcrata ) , amb una política liberal . Moltes de les altres àrees urbanes de l'estat , com Albany , Ithaca , Buffalo , Rochester i Siracusa són també demòcrates . No obstant això , el nord de Nova York , i especialment en àrees rurals , és generalment més conservador que les ciutats i tendeix a votar als republicans . Les àrees suburbanes molt poblades , com el comtat de Westchester i Long Island , normalment són les que decideixen el resultat dels comicis a l'estat i tendeixen a donar suport als republicans a nivell estatal i als demòcrates a nivell federal . Aquesta tendència sembla estar canviant en últimes eleccions , ja que els demòcrates estan guanyant més pes en els dos nivells .Nova York té una importància vital en les eleccions presidencials dels Estats Units . Això és perquè compta amb 33 vots electorals , més que qualsevol altre estat , a excepció de Califòrnia .

Related Documents