Nagymosás – kis folt IV
Nagymosás – kis folt IVGallér szennyeződéséreAz ing- és blúzgallér különösen hamarszennyeződik. Legjobb, ha már a mosáselő...
Nagymosás – kis folt IVExtra finom bársonygallérraA bársonygallér szélén és belső részéngyorsan mutatkoznak zsír...
Nagymosás – kis folt IVRuhaápolás: sok probléma, furfangos megoldások Megsárgult galléron segít egy ecetből és nátronból ...
Nagymosás – kis folt IV Kesztyűk mosásaSelyem nyakkendők ...
Nagymosás – kis folt IVMosógépben vízkő nélkülA mosógépet rendszeresen mész-teleníteni kell – kemény víznélmindenképp havo...
Nagymosás – kis folt IVHogyan kell helyesen vasalni? Ha gyorsan kell kivasalni a ruhát, meleg vízzel locsoljuk be. A ...
További hasznos tippeket talál oldalainkon! www.tisztit-takarit.huwww.empowernetwork.com/agneskft
of 8

Nagymosas – kis folt iv

http://tisztit-takarit.hu/altalanos_takaritas.html http://www.empowernetwork.com/agneskft
Published on: Mar 3, 2016
Published in: Self Improvement      
Source: www.slideshare.net


Transcripts - Nagymosas – kis folt iv

  • 1. Nagymosás – kis folt IV
  • 2. Nagymosás – kis folt IVGallér szennyeződéséreAz ing- és blúzgallér különösen hamarszennyeződik. Legjobb, ha már a mosáselőtt elbánunk vele. Kevés durva szemcsés só Öltöny- és zakó gallér tisztítása 1 evőkanál 90 %-os alkohol Nem mosható zakókat és kosztümöket nem kell azonnal tisztítóba vinni, ha aA sót feloldjuk az alkoholban. A gallér-ja piszkos lesz. Próbáljunk kifolyadékot egy szivaccsal felvisszük a egyszer egy receptet nagyanyógallérra. Kis ideig hagyjuk beszívódni, tudástárának kincsestárából.ezután kiöblítjük, és a szokásos módonmossuk.  10 g szalmiákszesz  100 ml víz A szalmiákszesz és a víz keverékével addig dörzsöljük a gallért, amíg tiszta nem lesz. Utána tiszta vízzel benedvesített ruhával átdörzsöljük.
  • 3. Nagymosás – kis folt IVExtra finom bársonygallérraA bársonygallér szélén és belső részéngyorsan mutatkoznak zsírcsíkok,amelyek azonban könnyen éshatékonyan el tudunk távolítani. Kréta néhány lap itatóspapírA krétát finomra reszeljük. Egyitatóspapírlapot a gallérra teszünk, ésrászórjuk a krétaport. Egy másik lappalbefedjük és forró vasalóval simítgatjuk,amíg a zsírfoltok láthatóvá nem válnak.A „pakolást” addig cseréljük, míg aszennyeződés teljesen fel nem szívódik. Jó annak, akinek ilyen szép, régi ruhásszekrénye van. A modern szekrényekben is ehhez hasonlóan lazán, szellősen tartsuk a ruhaneműt.
  • 4. Nagymosás – kis folt IVRuhaápolás: sok probléma, furfangos megoldások Megsárgult galléron segít egy ecetből és nátronból készült paszta: a gallért bedörzsöljük, azután kimossuk. A színes hímzések újra megszépülnek, ha íróba áztatjuk őket, majd kimossuk őket. Kibolyhosodott a pulóver? Tegyük egy éjszakára a mélyhűtőbe, vagy enyhe mosószeres vízzel mossuk ki, 10 percre tegyük hajbalzsamos vízbe, végül öblítsük ki. A csipkét meghintjük magnéziummal, néhány napig hagyjuk, hogy beszívódjon, azután kirázzuk. A „rendetlen” filclapot vízgőz fölé tartjuk, és ezután újra formázzuk. A bársony ismét ragyogni fog, ha egy kevés sóval és kefével kezeljük.
  • 5. Nagymosás – kis folt IV Kesztyűk mosásaSelyem nyakkendők A világos gyapjúkesztyűk újra tisztákA pecsétes selyem nyakkendőket nem lesznek ezzel a szerrel.kell feltétlenül rögtön tisztítóba vinni –  Kevés epeszappanpróbáljuk meg előbb a burgonya erejét!  langyos víz Nyers burgonya A szappant feloldjuk a vízben, kimossuk vászonkendő benne a kesztyűket, majd kiöblítjük. vízA burgonyát lereszeljük, a levét finomszűrőn át kinyomkodjuk, a vízhez adjuk.A nyakkendőt kimossuk benne, majdátöblítjük.
  • 6. Nagymosás – kis folt IVMosógépben vízkő nélkülA mosógépet rendszeresen mész-teleníteni kell – kemény víznélmindenképp havonta. A vízköves géptöbb energiát használ fel, teljesítményeromlik. 2 ½ l ecet 2 ½ l vízAz ecetet és a vizet a mosógépbeöntjük, és 95 fokos főmosóprogrambanátfuttatjuk. Ha a gépbe rendszeresen A frotír törülközőt szárítás előttteszünk ecetet, nem kell ilyen gyakran alaposan rázzuk és húzkodjuk ki: felületemésztelenítenünk. laza és kellemesen lágy tapintású lesz. Egy kis szél ráadásul – és a törülközők finom bolyhossá válnak.
  • 7. Nagymosás – kis folt IVHogyan kell helyesen vasalni? Ha gyorsan kell kivasalni a ruhát, meleg vízzel locsoljuk be. A sötét anyagokat visszájukról vasaljuk, hogy elkerüljük a kifényesedést. Kényes textíliákat A nehéz vasalók nagy erőt igényeltek a selyempapír alatt vasaljuk. vasalónőtől. A belsejükbe töltött izzó szénnel forrósították fel őket.
  • 8. További hasznos tippeket talál oldalainkon! www.tisztit-takarit.huwww.empowernetwork.com/agneskft

Related Documents