LA PRESSIÓLa pressió atmosfèrica i les sevesutilitats
Què és la pressió? La pressió (P) és la magnitud física que mesura la força per unitat de superfície. La seva uni...
L’experiència de Torricelli  Torricelli va ser un matemàtic italià que un dia va omplir un tub d’...
La pressió en diferents àmbits:SubmarinistesQuan un submarinista vol tornar a la superfície, ho ha de fer molt lentament ...
La pressió en diferents àmbits: Pilots decombat Quan els avions supersònics arriben a ...
La pressió en diferents àmbits:Astronautes Els vestits d’astronauta son estrictament necessaris perquè proporcionen ...
Si no portéssim el vestit ens podria passar una cosa semblant a.. Bé, només és una representació, el cap no explotaria...
Gràcies Alba Haro Martín IES POMPEU FABRA 1er de Batxillerat
of 8

La pressió

Published on: Mar 4, 2016
Published in: Education      
Source: www.slideshare.net


Transcripts - La pressió

  • 1. LA PRESSIÓLa pressió atmosfèrica i les sevesutilitats
  • 2. Què és la pressió? La pressió (P) és la magnitud física que mesura la força per unitat de superfície. La seva unitat en el SI és el Pascal (Pa), tot i que també es fan servir altres unitatscom el mil·límetre de mercurio l’atmosfera. Per mesurar la pressió atmosfèrica es fa servir el baròmetre.
  • 3. L’experiència de Torricelli  Torricelli va ser un matemàtic italià que un dia va omplir un tub d’ 1 metre amb mercuri (tancat, només, per un dels extrems) i el va posar en un recipient que contenia més mercuri. Al posar-lo, es va adonar de que els mm de mercuri van baixar fins aturar-se en 760mm. Va deduir que a nivell del mar aquesta es la pressió atmosfèrica.
  • 4. La pressió en diferents àmbits:SubmarinistesQuan un submarinista vol tornar a la superfície, ho ha de fer molt lentament ja que si no pot acabar molt malament. Això passa perquè quan un submarinista baixa a certa profunditat, l’aire que respira i que es barreja amb la seva sang, té un cert volum.Així, quan puja massa ràpid,el gas recupera el seu volumi fa explotar els vasos sanguinis.S’anomena despresurització alprocés que consisteix consisteixen deixar anar lentament el gasatrapat al cos perquè així nocausi problemes.
  • 5. La pressió en diferents àmbits: Pilots decombat Quan els avions supersònics arriben a altes velocitats o fan fortes maniobres, els pilots poden patir marejos per les altes pressions a les que es sotmeten. En aquests moments, els vestits dels pilots detecten els canvis de pressió i inflen unes bosses d’aire comprimit contra braços i cames perquè continuï el reg sanguini.
  • 6. La pressió en diferents àmbits:Astronautes Els vestits d’astronauta son estrictament necessaris perquè proporcionen una atmosfera pressuritzada a nivells terrestres i mantenen la temperatura constant juntament amb els nivell d’ oxigen i diòxid de carboni. Al igual que amb els submarinistes, el gas que tenim al nostre cos s’expandiria per la diferencia de pressió a l’espai.
  • 7. Si no portéssim el vestit ens podria passar una cosa semblant a.. Bé, només és una representació, el cap no explotaria ni els ulls sortirien de les orbites, però els vasos sanguinis es col·lapsarien i moriríem instantàneament.
  • 8. Gràcies Alba Haro Martín IES POMPEU FABRA 1er de Batxillerat