PrestaShop
Integration with the
Help of API
Intro
While conducting e-Business merchants have to deal with
a lot of problems. API is considered to be the best solution...
Step by Step
1. PrestaShop Integration
2. What is API2Cart
3. API2Cart’s Benefits
http://www.api2cart.com
PrestaShop Integration
PrestaShop is extremely popular shopping platform which is
rightly in the top position among variou...
PrestaShop Integration
Integrate your e-Business soft with PrestaShop in
order to expand your possibilities
http://www.api...
What is API2Cart
A robust solution for the problem is API2Cart , a unified shopping
cart data interface that provides sing...
API2Cart’s Benefits
http://www.api2cart.com
 4 mln API calls are served by API2Cart
per month
 1000+ online stores are s...
API2Cart’s Benefits
http://www.api2cart.com
Mobile Commerce
Challenge:
 Have troubles with synchronization of e-
Commerce...
API2Cart’s Benefits
Challenge:
 Have difficulties with retrieving customers info from
PrestaShop store in order to implem...
API2Cart’s Benefits
http://www.api2cart.com
Accounting System
Challenge:
 Faced with obstructions of keeping record of
ac...
API2Cart’s Benefits
http://www.api2cart.com
Inventory Management
Challenge:
 Puzzled with keeping track of inventory, pro...
API2Cart’s Benefits
http://www.api2cart.com
Social Commerce
Challenge:
 Worry how to gather different data including cust...
API2Cart’s Benefits
http://www.api2cart.com
Order Management
Challenge:
 Panic about an issue when there are thousands of...
API2Cart’s Benefits
http://www.api2cart.com
Reprising System
Challenge:
 Want to monitor, compare and analyze your client...
API2Cart’s Benefits
http://www.api2cart.com
Comparison Shopping Engines
Challenge:
 Wonder how to bring together products...
API2Cart’s Benefits
http://www.api2cart.com
Analytics System
Challenge:
 Want to provide your customers with industry bes...
API2Cart’s Benefits
API2Cart provides you with advantages while PrestaShop
Integration that are worth of considering:
http...
API2Cart’s Benefits
http://www.api2cart.com
Tech support. You are provided with the full product support.
Furthermore, it ...
API2Cart’s Benefits
Moreover, after establishing PrestaShop Integration you will get automatically, with
no extra efforts ...
Customer Testimonials
http://www.api2cart.com
Don’t waste your time and empower your
e-Business soft with API2Cart which
provides PrestaShop Integration at ease.
Let ou...
of 21

PrestaShop Integration with the Help of API

Willing to improve your e-Business and to be the best in your niche? Look at this presentation to find out how PrestaShop integration will help to solve the issue.
Published on: Mar 4, 2016
Published in: Business      Technology      
Source: www.slideshare.net


Transcripts - PrestaShop Integration with the Help of API

  • 1. PrestaShop Integration with the Help of API
  • 2. Intro While conducting e-Business merchants have to deal with a lot of problems. API is considered to be the best solution for the issue. It provides merchants with very beneficial opportunities. All the data manipulations are easy as anything with API. Furthermore, it is a key to success while conquering the market. Analyzing all digital market demands, it is worth mentioning that integration between different platforms and services with the help of API, is increasingly required. http://www.api2cart.com
  • 3. Step by Step 1. PrestaShop Integration 2. What is API2Cart 3. API2Cart’s Benefits http://www.api2cart.com
  • 4. PrestaShop Integration PrestaShop is extremely popular shopping platform which is rightly in the top position among various shopping carts http://www.api2cart.com  more than 150 000 active online stores are powered by PrestaShop
  • 5. PrestaShop Integration Integrate your e-Business soft with PrestaShop in order to expand your possibilities http://www.api2cart.com  Retrieve, update and sync various data from your clients’ stores on PrestaShop and integrate it with your soft with the help of API
  • 6. What is API2Cart A robust solution for the problem is API2Cart , a unified shopping cart data interface that provides single API to work with 30+ e-Commerce platforms http://www.api2cart.com
  • 7. API2Cart’s Benefits http://www.api2cart.com  4 mln API calls are served by API2Cart per month  1000+ online stores are supported, which is definitely not a limit  products, prices, customers, orders and other information can be retrieved, added, updated and synced Dozens of customers have already integrated with PrestaShop with the help of API2Cart
  • 8. API2Cart’s Benefits http://www.api2cart.com Mobile Commerce Challenge:  Have troubles with synchronization of e- Commerce and m-Commerce stores functionality? Solution:  with API2Cart get products, customers and orders from online store and transfer them to mobile one  sync an e-store with m-store including products, prices, orders, categories, customers, etc. API2Cart provides you with quick and secure PrestaShop Integration which is a crucial factor of success for such e-Commerce systems:
  • 9. API2Cart’s Benefits Challenge:  Have difficulties with retrieving customers info from PrestaShop store in order to implement highly efficient e-mail campaigns? Solution:  API2Cart will help you seamlessly retrieve and sync customers’ names and e-mail addresses with ease http://www.api2cart.com E-mail Marketing System
  • 10. API2Cart’s Benefits http://www.api2cart.com Accounting System Challenge:  Faced with obstructions of keeping record of accounting transactions or managing receivable as well as payable accounts? Solution :  get and update customers’ info, product count, orders’ list, prices and other necessary information as easy as pie
  • 11. API2Cart’s Benefits http://www.api2cart.com Inventory Management Challenge:  Puzzled with keeping track of inventory, processing payments and replenishing stock levels? Solution:  retrieve information on inventory and stock levels including products, prices, orders, products quantity, categories, etc. easily and effortless
  • 12. API2Cart’s Benefits http://www.api2cart.com Social Commerce Challenge:  Worry how to gather different data including customer info, products, orders, etc.? Solution:  get new products from e-Commerce shop and publish the information on social page  retrieve order and customer information from social commerce page and return it to e-Commerce store
  • 13. API2Cart’s Benefits http://www.api2cart.com Order Management Challenge:  Panic about an issue when there are thousands of merchants who you provide your service with and so you need to collect and process the information from hundreds of thousands orders in a quick and secure way? Solution:  easily retrieve and add orders, update prices, quantities, statuses and many others.  gather and analyze data about stock quantity and inform your customers about its lack at ease
  • 14. API2Cart’s Benefits http://www.api2cart.com Reprising System Challenge:  Want to monitor, compare and analyze your client's prices and dynamically change products cost in real- time? Solution:  Use API2Cart to retrieve products, prices and all related information from your client’s stores
  • 15. API2Cart’s Benefits http://www.api2cart.com Comparison Shopping Engines Challenge:  Wonder how to bring together products from different stores so that buyers could find the most optimal price of a product? Solution:  get and update orders’ list, prices, customers’ info, product count and all the necessary information
  • 16. API2Cart’s Benefits http://www.api2cart.com Analytics System Challenge:  Want to provide your customers with industry best reports but can't access PrestaShop and gather all the necessary info? Solution:  API2Cart will help you to retrieve products, prices and categories, customers with related information as well as orders with order statuses
  • 17. API2Cart’s Benefits API2Cart provides you with advantages while PrestaShop Integration that are worth of considering: http://www.api2cart.com Scalable and flexible. You are provided with possibility to integrate as many online shops as you need because API2Cart handles unlimited number of clients stores Work at a high pace. Use a possibility to add, sync and update up to 10 products, customers, orders or users’ data only in 3 seconds Security guarantee. In order to secure integration process, you are provided with unique 32 symbol API Key
  • 18. API2Cart’s Benefits http://www.api2cart.com Tech support. You are provided with the full product support. Furthermore, it is possible to broaden the functionality on your request Interactive documentation. In order to be acquainted with the API features in details, API2Cart provides developers with an interactive documentation Pricing. A detailed pricing we will be given to you, taking into consideration your business requirements and the API calls quantity
  • 19. API2Cart’s Benefits Moreover, after establishing PrestaShop Integration you will get automatically, with no extra efforts an integration with 30+ other shopping carts: http://www.api2cart.com
  • 20. Customer Testimonials http://www.api2cart.com
  • 21. Don’t waste your time and empower your e-Business soft with API2Cart which provides PrestaShop Integration at ease. Let our expert help you! Schedule a FREE Consultation. http://www.api2cart.com Thank you for your attention!

Related Documents