UNIVERSITETI I PRISHTINËS FAKULTETI I INXHINIERISË ELEKTRIKE DHE KOMPJUTERIKE Praktika profesionale ...
Hyrje• Praktika profesionale është kryer në Korporatën Energjetike të Kosovesës(KEK)• Kohezgjatja: 14/05/2012 – 26/06/2...
Përshkrimi i punës praktike• Instalimi i një rrjeti të brenshëm i cili përfshinë: Rech, Router, Switch 24port• Konfiguri...
Sistemet e IP Kamerave• IP ose Internet Protocol është një protokoll përmes së cilit mundësohet transmetimi i të dhënave ...
Instalimi dhe Konfigurimi• Për instalimin e një IP Kamere duhet të keni:• IP Kamerë• Kabllo RJ-45• AC Adapter• Ma...
Instalimi i IP Kamerës në rrjetë• Një IP Kamera kërkon lidhje në internet me shpejtësi te mire, një Router dhe kabllo Eth...
Konfigurimi i IP Kamerës• Për të parë imazhe prej kamerave në distanca te largëta , IP Kamera duhet të jetë e konfiguru...
Konfigurimi I Forwarding Port• Kyçja në sistemin e Routerit përmes një Web Browseri.• Hapeni faqen për menaxhimin e Forwa...
Siguria• Fotot janë të enkriptuara dhe kontrollimi i qasjes është i garantuar me anë të User Name dhe Password. Kjo ...
Përparsitë e IP Kamrave ndaj atyreAnaloge• Fleksibilitet më i madh• Performanca më e mirë• Instalim i lehtë i sistemit•...
Përdorimi i IP Kamerave• Këto kamera kanë përdorim të gjerë, shpesh njihen edhe si Kamera të Sigurise, pra perdoren pë...
Brendet e IP Kamerave• Kjo është një listë e markave të IP Kamerave në të kaluarën dhe sot.• ACTI, Bosch, D-Link, eyeSpy2...
Përfundim• Puna praktike në KEK më ka shërbyer si një përvojë pozitive në formimin tim profesional.• Gjatë kohës sa kam z...
JU FALIMINDERIT
of 14

Prezantim praktika v1.0

IP Camera
Published on: Mar 4, 2016
Published in: Technology      
Source: www.slideshare.net


Transcripts - Prezantim praktika v1.0

 • 1. UNIVERSITETI I PRISHTINËS FAKULTETI I INXHINIERISË ELEKTRIKE DHE KOMPJUTERIKE Praktika profesionale Punim seminarikMentori: Studenti:Dr. Sc. Lule Ahmedi, Asc. Prof. Behar Vërshevci
 • 2. Hyrje• Praktika profesionale është kryer në Korporatën Energjetike të Kosovesës(KEK)• Kohezgjatja: 14/05/2012 – 26/06/2012• Udhëheqësi i punës praktike nga kjo kompani ka qenë Lulzim Islami.
 • 3. Përshkrimi i punës praktike• Instalimi i një rrjeti të brenshëm i cili përfshinë: Rech, Router, Switch 24port• Konfigurimi I Switchit• Konfigurimi I IP Kamerave• Konfigurimi I IP Telefonisë
 • 4. Sistemet e IP Kamerave• IP ose Internet Protocol është një protokoll përmes së cilit mundësohet transmetimi i të dhënave nëpër një rrjetë.• Një IP Kamerë ose Network Kamerë është një aparat fotografik që përdoret zakonisht për mbikqyrje. Karakteristikë e tyre është se përmes Router-it lidhen në rrjetë dhe kështu përmes tyre mund të dërgoni dhe të merrni të dhëna.
 • 5. Instalimi dhe Konfigurimi• Për instalimin e një IP Kamere duhet të keni:• IP Kamerë• Kabllo RJ-45• AC Adapter• Manuali dhe Softueri përkatës
 • 6. Instalimi i IP Kamerës në rrjetë• Një IP Kamera kërkon lidhje në internet me shpejtësi te mire, një Router dhe kabllo Ethernet.• Lidhja e nje IP Kamere me një Ethernet Network mund te arrihet përmes portit RJ-45.• Lidhja e kamerës me Router mundësohet duke përdorur kabllo standarde
 • 7. Konfigurimi i IP Kamerës• Për të parë imazhe prej kamerave në distanca te largëta , IP Kamera duhet të jetë e konfiguruar si duhet në rrjetin tuaj të brendëshëm. Router duhet të jetë konfiguruar për të lejuar Port Forwarding.• Forwarding Port i tregon routerit se në cilën paisje në rrjetin e brendshëm duhet të dergohen të dhenat
 • 8. Konfigurimi I Forwarding Port• Kyçja në sistemin e Routerit përmes një Web Browseri.• Hapeni faqen për menaxhimin e Forwarding Port• Pasi ta hapin faqen për konfigurimin e Forwarding Port, ju do të shihni një numër të fushave të të dhënave, të tilla si: Port, IP Address, Destination etj.• Klikoni në butonin “Save” ose të ngjajshëm me të për të rujatur modifikimet e bëra.
 • 9. Siguria• Fotot janë të enkriptuara dhe kontrollimi i qasjes është i garantuar me anë të User Name dhe Password. Kjo parandalon qasjen e njerëzve të pautorizuar në kamerën tuaj.
 • 10. Përparsitë e IP Kamrave ndaj atyreAnaloge• Fleksibilitet më i madh• Performanca më e mirë• Instalim i lehtë i sistemit• Integrim më i mirë• Vlerë më të lartë
 • 11. Përdorimi i IP Kamerave• Këto kamera kanë përdorim të gjerë, shpesh njihen edhe si Kamera të Sigurise, pra perdoren për sigurimin e hapsirave të ndryshme duke filluar nga:• Shtepitë,• Bizneset,• Institucionet ejt.
 • 12. Brendet e IP Kamerave• Kjo është një listë e markave të IP Kamerave në të kaluarën dhe sot.• ACTI, Bosch, D-Link, eyeSpy247, FUJINON, Mobotix, Panasonic, QNAP, Samsung, Y-cam etj.
 • 13. Përfundim• Puna praktike në KEK më ka shërbyer si një përvojë pozitive në formimin tim profesional.• Gjatë kohës sa kam zhvilluar praktikën në KEK kam pasur rastin që njohuritë të cilat i kam marrëur në FIEK t’i implementoj sado pak në punën praktike të menagjuar nga departamenti i IT-KEK.• Puna në grup gjithashtu më ka shërbyer si provë praktike se si duhet përshtatur me kushtet e tregut këtu në Kosovë.
 • 14. JU FALIMINDERIT

Related Documents