IMPACTUL PROMOŢIILOR
ASUPRA COMPORTAMENTULUI
CONSUMATORULUI
Profesor coordonator,
Lect. Drd. SORIN PSATTA
Autor: DUMITRIU ...
 Mi-am dorit să înţeleg rolul promoţiilor în strategia de marketing
 Mi-am dorit să aflu elemente definitorii ale compor...
 Aflarea atributului cel mai important al ofertelor de pe site-urile de reduceri în
procesul de luare a deciziei de cumpă...
 Documentarea din literatura de specialitate cu privire la tema men ionatăț
 Aplicarea unui chestionar cu rolul de a red...
 Preţul mic reprezintă un atribut important în luarea deciziei de cumpărare
 Românii alocă o sumă mare de bani pentru pr...
 Metoda chestionarului
 Metoda observatiei
 Metoda studiului de caz
 Cercetarea, obiectivul lucrării de faţă a avut loc în perioada 10-12 mai, anul 2012
 Chestionarul a fost aplicat online...
 Studiul a fost realizat pe baza informaţiilor obţinute din Redutti.ro: agregator de
site-uri colective şi pe baza analiz...
 Capitolul 1. Comportamentul consumatorului
 Capitolul 2. Esenţialul despre promoţii
 Capitolul 3. Site-urile de reduce...
Sursa: Kotler et alii, ’’Principiile
Marketingului’’.
 Promoţiile acţionează ca un imbold pentru a creşte pe o perioadă pre-determinată
cererea pentru produs.
 Promoţiile inc...
 Iniţiatorul modelului de business în
lume: Groupon Chicago, 2008, cu 36
de milioane de utilizatori în 36 de ţări.
 Site...
5260 vouchere vândute în
valoare de 4 lei
9117 vouchere vândute în
valoare de 15 lei
4863 vouchere vândute în
valoare de 5...
 The Light Cinema: 13.866 vouchere de 1
leu.
Incasari 13.866 lei.
 City Break la Roma: 335 vouchere in
valoare de 99 eur...
Atribute importante in procesul de luare a deciziei de cumparare
Mi-aş schimba şamponul de păr doar dacă
Cumpăr produse sau servicii de pe site-urile de reduceri atunci când
 Atributul cel mai important în procesul de achiziţie al consumatorului unui site de
reduceri îl reprezintă preţul.
 Pro...
Prezentare power point disertatie
of 19

Prezentare power point disertatie

-
Published on: Mar 4, 2016
Published in: Marketing      
Source: www.slideshare.net


Transcripts - Prezentare power point disertatie

 • 1. IMPACTUL PROMOŢIILOR ASUPRA COMPORTAMENTULUI CONSUMATORULUI Profesor coordonator, Lect. Drd. SORIN PSATTA Autor: DUMITRIU BIANCA Universitatea din Bucuresti, FJSC, Campanii de Comunicare în Relaţii Publice şi Publicitate
 • 2.  Mi-am dorit să înţeleg rolul promoţiilor în strategia de marketing  Mi-am dorit să aflu elemente definitorii ale comportamentului de cumpărare al consumatorului  Am lucrat doi ani în domeniul site-urilor de reduceri, denumite în engleza ’’group-buying’’şi am avut acces la informaţie.  Mi-am propus optimizarea ofertelor pe site-urile pentru care am lucrat.
 • 3.  Aflarea atributului cel mai important al ofertelor de pe site-urile de reduceri în procesul de luare a deciziei de cumpărare.  In ce măsură consumatorii de discounturi pot fi fidelizaţi unui brand.  Să aflăm dacă consumatorii preferă site-urile de reduceri pentru a-şi face cumpărături.
 • 4.  Documentarea din literatura de specialitate cu privire la tema men ionatăț  Aplicarea unui chestionar cu rolul de a reda profilul consumatorului în urma impactului promotiilor, lansate de site-urile de reduceri colective  Analizarea, prelucrarea i interpretarea datelor în urma cercetării pentruș confirmarea sau infirmarea ipotezei.
 • 5.  Preţul mic reprezintă un atribut important în luarea deciziei de cumpărare  Românii alocă o sumă mare de bani pentru produselor şi serviciilor aflate la promoţie  Site-urile de reduceri colective au succes în România  Site-urile de reduceri colective schimbă obiceiurile de consum, obişnuind consumatorul să nu mai fie loial unui brand, ci să fie mereu în căutarea celei mai bune oferte de pe piaţă.
 • 6.  Metoda chestionarului  Metoda observatiei  Metoda studiului de caz
 • 7.  Cercetarea, obiectivul lucrării de faţă a avut loc în perioada 10-12 mai, anul 2012  Chestionarul a fost aplicat online şi acoperă 18 intreabări, dintre care 16 întrebări cu variantă de răspuns închis şi 2 întrebări cu răspuns deschis  Lotul de subiecti a fost format din 89 de persoane din mediul urban, cu vârste cuprinse între 18 şi 45 de ani, rata de răspuns fiind de 89%
 • 8.  Studiul a fost realizat pe baza informaţiilor obţinute din Redutti.ro: agregator de site-uri colective şi pe baza analizei datelor statistice din chestionar.
 • 9.  Capitolul 1. Comportamentul consumatorului  Capitolul 2. Esenţialul despre promoţii  Capitolul 3. Site-urile de reduceri colective  Capitolul 4. Metodologia studiului. Studiu de caz  Capitolul 5. Rezultatele studiului. Concluzii
 • 10. Sursa: Kotler et alii, ’’Principiile Marketingului’’.
 • 11.  Promoţiile acţionează ca un imbold pentru a creşte pe o perioadă pre-determinată cererea pentru produs.  Promoţiile includ diferite activităţi de comunicare care încearcă să ofere valoare adăugată sau să impulsioneze consumatorii pentru a genera vânzări imediate.
 • 12.  Iniţiatorul modelului de business în lume: Groupon Chicago, 2008, cu 36 de milioane de utilizatori în 36 de ţări.  Site-urile prezintă în colaborare cu diverşi comercianţi, oferte zilnice la produse şi servicii cu discount-uri între 50% şi 99%.  Cumpărătorul primeste pe mail un cupon. Acesta reprezinta dovada achizitiei si poate beneficia de serviciul sau produsul cumparat in cel mai scurt timp.  Site-urile de reduceri percep un comision intre 10 si 50 % din valoarea fiecărui cupon.
 • 13. 5260 vouchere vândute în valoare de 4 lei 9117 vouchere vândute în valoare de 15 lei 4863 vouchere vândute în valoare de 5 lei.
 • 14.  The Light Cinema: 13.866 vouchere de 1 leu. Incasari 13.866 lei.  City Break la Roma: 335 vouchere in valoare de 99 euro. Incasari 23.115 lei  Wu Xing: 3026 vouchere in valoare de 7 lei. Incasari oferta 21. 182 lei.
 • 15. Atribute importante in procesul de luare a deciziei de cumparare
 • 16. Mi-aş schimba şamponul de păr doar dacă
 • 17. Cumpăr produse sau servicii de pe site-urile de reduceri atunci când
 • 18.  Atributul cel mai important în procesul de achiziţie al consumatorului unui site de reduceri îl reprezintă preţul.  Promoţiile pot consolida comportamentul utilizatorilor loiali, ţinându-i departe de intenţia de a încerca şi alte branduri  Consumatorii care sunt în căutarea diversităţii sunt şi ei influenţaţi de ofertele promoţionale ale site-urilor de reduceri.

Related Documents