Llatí:hyaenae
English: hyena
Català:hiena
Castellà:hiena
Les hienes són carnívors terrestres
mitjanament grans que habiten
a Àfrica, Aràbia, Àsia i al subcontinent indi, i
pertany...

Totes les espècies de hiena caminen com ho fa
l'ós, a causa del fet que les seves extremitats
anteriors són més llargue...


Les hienes tacades tenen una estructura social matrical que alguns biòlegs
especulen que ha evolucionat a causa de l...


Amb l'excepció del pròteles que és principalment insectívor, les
altres tres espècies de hiena són caçadores i carron...


Es creu que les hienes es van origina fa 26 milions d'anys, a partir
d'ancestres arboris semblants a l'actual civeta ...


Moltes cultures, incloses les africanes, han considerat negativament les hienes,
associant-les amb la golafreria, la...
http://www.youtube.com/watch?v=mSjhFLGFl_0
of 8

La hiena

La hiena
Published on: Mar 4, 2016
Published in: Lifestyle      
Source: www.slideshare.net


Transcripts - La hiena

  • 1. Llatí:hyaenae English: hyena Català:hiena Castellà:hiena
  • 2. Les hienes són carnívors terrestres mitjanament grans que habiten a Àfrica, Aràbia, Àsia i al subcontinent indi, i pertanyen a la família Hyaenidae, la qual esta formada per quatre espècies: el pròteles, la hiena bruna, la hiena tacada i la hiena ratllada.
  • 3.  Totes les espècies de hiena caminen com ho fa l'ós, a causa del fet que les seves extremitats anteriors són més llargues que les posteriors.
  • 4.   Les hienes tacades tenen una estructura social matrical que alguns biòlegs especulen que ha evolucionat a causa de l'interès de la femella en dominar al mascle, ja que aquest no ajuda en la criança dels cadells. Totes les espècies tenen unes glàndules anals, que secreten una substància oliosa de color groc sobre diferents objectes, per marcar els seus territoris. Aquestes secrecions també són utilitzades per mostrar-se submises vers hienes més dominants.
  • 5.   Amb l'excepció del pròteles que és principalment insectívor, les altres tres espècies de hiena són caçadores i carronyaires. A diferència dels seus cosins, la hiena tacada és bàsicament un depredador, que caça en grup petits i grans ungulats, alhora que és el carnívor més abundant de l'Àfrica subsahariana .
  • 6.   Es creu que les hienes es van origina fa 26 milions d'anys, a partir d'ancestres arboris semblants a l'actual civeta de palmera ratllada. Fa 15 milions d'anys, sorgiren hienes amb aspecte de gos, de les quals s'han identificat 30 espècies diferents. A diferència dels seus descendents, no estaven especialitzades en trencar ossos, però eren més àgils.
  • 7.   Moltes cultures, incloses les africanes, han considerat negativament les hienes, associant-les amb la golafreria, la brutícia i la covardia. Una part d'aquesta reputació negativa es pot deure a la seva tendència a remoure les tombes per cercar aliment. És una de les poques criatures naturalment adaptades a això, a causa de la seva a habilitat per devorar i digerir cada part d'un cadàver, inclosos els ossos. La paraula "hyena" deriva de la paraula grega "hyaina", que vol dir "porc", i té una llarga tradició d'associació amb la crueltat, la traïció i la cobdícia.
  • 8. http://www.youtube.com/watch?v=mSjhFLGFl_0

Related Documents