„Én is egy
mályvavirág vagyok”
Tóth Icó - Mályvavirág
Alapítvány
FVA: Év Fiatal Vezetője
2015 pályázat
Tóth Icó,
hivatalosan Nagy-Tóth Ildikó,
megálmodó és megvalósító,
a Mályvavirág Alapítvány
létrehozója, kuratóriumi elnöke...
Mi vezérli?
Elérni azt, hogy Magyarországon egyetlen nőt se veszítsünk el
méhnyakrákban,
a gyógyulóknak eszközt és reményt...
Icó vizionárius
A Mályvavirág Alapítvány
megalakulásakor már tisztán tudta
mi kell tennie:
Rehabilitációs programot kidolg...
Szakmai életút…
(nem egy hagyományos szakmai
előmenetel)
„2011-ben, harmincéves koromban,
második kislányom születése után...
„… A Libellus kiadásra került, és szerettem volna egy civil
szervezetnek felajánlani, szakmai segítségnyújtásként.
Magyaro...
Fő feladatai stratégiai
vezetőként
Hogyan lesz a mályvavirág bimbóból országos
mozgalom?
A Mályvavirág Alapítvány hosszú é...
Icó mint vezető
Kihívás: kizárólag önkéntesekből működő
szervezetet működtetni
Vizionárius, számára a lehetetlen nem létez...
Icó 7 fős, önkéntesekből álló vezetői teamet alakított ki, közösen létrehozott
hosszú és rövid távú stratégia mentén dolgo...
Csapatával egy éven belül elérte, hogy a hazai
klinikák vezető nőgyógyászai aktívan ajánlják a
Mályvavirág Alapítványt a m...
Mozgósít, lelkesít, bevon
Az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét hazai rendezvényét 2. alkalommal
rendezte a Mályvavirág Ala...
A gyógyuló szemével lát – speciális „vevőfókusz”
Megálmodója és egyik szervezője az Alapítvány Gyógyulást Segítő Programjá...
Icó szabadidejében kerámiákat készít, pl.
mályvavirág formákat. Példája nyomán
önkéntesek kitűzőket, hűtőmágnest, karkötőt...
5 éves célkitűzései
Legyen az érintett szakmai szerveze-
tekkel, hatósággal konszenzuson
alapuló akcióterv célszámokkal a
...
Segítői, szakmai támogatói
Családja, a Mályvavirág Alapítvány vezetői és a Mályvavirág Mozgalom
önkéntesei
Önmotivált atti...
Tóth Icó,
Budapest, 2015. szeptember 28.
+36.305.041160
toth.ico@malyvavirag.hu
„Számomra minden Nő Mályvavirág!
Ezt minde...
Ajánlás
Dr. Bartha Tündétől
Debreceni Egyetem Orvos- és
Egészségtudományi Centrum
Szülészeti és Nőgyógyászati
Klinikájának...
Ajánlás
Horváth Szilviától
közgazdász
kuratóriumi tag ,
Stratégiai és marketing vezető,
prevenció felelős
Icó a megismerke...
Ajánlás
Sallai Krisztinától
közgazdász,
kuratóriumi tag, Programvezető,
Önkéntes koordinátor és
Kontrolling Vezető
Icó kit...
of 19

Nagy Tóth Icó az év fiatal vezetője pályázat 2015

Coaching Team Év Fiatal Vezetője 2015 Pályázatra érkezett pályamunka
Published on: Mar 3, 2016
Published in: Leadership & Management      
Source: www.slideshare.net


Transcripts - Nagy Tóth Icó az év fiatal vezetője pályázat 2015

 • 1. „Én is egy mályvavirág vagyok” Tóth Icó - Mályvavirág Alapítvány FVA: Év Fiatal Vezetője 2015 pályázat
 • 2. Tóth Icó, hivatalosan Nagy-Tóth Ildikó, megálmodó és megvalósító, a Mályvavirág Alapítvány létrehozója, kuratóriumi elnöke és vezetője, a méhnyakrákos nők megmentője, a megelőzés nagykövete  Született: Kaposvár, 1981.01.04.  Mályvavirág Alapítvány létrehozása: 2013. május
 • 3. Mi vezérli? Elérni azt, hogy Magyarországon egyetlen nőt se veszítsünk el méhnyakrákban, a gyógyulóknak eszközt és reményt adni a gyógyuláshoz, az egészségesekben eredményesen tudatosítani a megelőzés fontosságát.
 • 4. Icó vizionárius A Mályvavirág Alapítvány megalakulásakor már tisztán tudta mi kell tennie: Rehabilitációs programot kidolgozni a betegeknek, ami elvezet a műtét után a teljes lelki és fizikai felépülésig. Megtalálni az utat, hogy lehet tudatosítani a nők személyes felelősségét a megelőzésben. 1 2
 • 5. Szakmai életút… (nem egy hagyományos szakmai előmenetel) „2011-ben, harmincéves koromban, második kislányom születése után 6 héttel diagnosztizáltak nálam áttétes méhnyakrákot. A betegség során nagyon egyedül éreztem magam, mert sok-sok kérdésre hiába kerestem a választ, pedig a családom mindvégig mellettem állt. Ekkor határoztam el, hogy mozgalmat indítok, hogy a sorstársaimnak ne kelljen végigmennie többé azon az úton, amit én megtettem. Írtam egy könyvet, „Minden anyuka meggyógyul” címmel, ami lelki és fizikai segédlet a műtétre való felkészülésről a gyógyulásig…”
 • 6. „… A Libellus kiadásra került, és szerettem volna egy civil szervezetnek felajánlani, szakmai segítségnyújtásként. Magyarországon nem találtam olyan szervezetet, a méhnyakrák témájában tevékenykedne. Döntöttem, és 2013. májusában megalapítottuk a Mályvavirág Alapítványt öten – két orvos, egy marketingszakember, jogász édesapám és én.”
 • 7. Fő feladatai stratégiai vezetőként Hogyan lesz a mályvavirág bimbóból országos mozgalom? A Mályvavirág Alapítvány hosszú és rövid távú stratégiájának kialakítása, szervezetfejlesztés, a hosszú távú működés alapjainak megteremtése, finanszírozás biztosítása; Az alapítvány arca és első számú képviselője; A Mályvavirág folyamatosan bővülő csapatának lelke, motiválója, motorja; Kapcsolatépítés – minden érintett szakmai és civil szervezet összekapcsolása, érdekek és igények összehangolása, közös cél kialakítása; Nemzetközi hálózat kiépítése – élő kapcsolat kialakítása a külföldi méhnyakrák szervezetekkel.
 • 8. Icó mint vezető Kihívás: kizárólag önkéntesekből működő szervezetet működtetni Vizionárius, számára a lehetetlen nem létezik, folyamatosan új, innovatív ötletekkel áll elő; példát mutat, bátorít, motivál, elismer; a szeretet és a közvetlenség hatja át az alapítványi működést, odafigyel ránk; felhatalmazott szakértőként működünk mellette, saját felelősségi körökkel, mindenki azzal foglalkozik, amiben leginkább ki tud teljesedni; meghallgatja a csapattagokat, ad a véleményükre, bizalmi légkört alakít ki; kitartó, mérhetetlen energiát tesz bele az Alapítványba, miközben ügyel a munka- magánélet egyensúlyára; sosem tanulta a vezetést, de kiváló érzéke van hozzá, sokat tesz, hogy fejlődjön, tanuljon.
 • 9. Icó 7 fős, önkéntesekből álló vezetői teamet alakított ki, közösen létrehozott hosszú és rövid távú stratégia mentén dolgozunk. Az őszi Testébresztő Mozgásfesztiválon 10 méhnyakrákból gyógyult nő vezette a programokat a Mályvavirág standján . 2 év után már 16 állandó önkéntessel dolgozunk.
 • 10. Csapatával egy éven belül elérte, hogy a hazai klinikák vezető nőgyógyászai aktívan ajánlják a Mályvavirág Alapítványt a méhnyakrák műtéten átesett nőknek. Rendszeres résztvevői, egyre gyakoribb előadója nőgyógyász és védőnői konferenciáknak, előadásoknak. Aktív résztvevője az Országos Tisztifőorvosi Hiva- tal védőnői szűrőprogram országos kampányának. A védőnők főiskolai képzésében óraadó.
 • 11. Mozgósít, lelkesít, bevon Az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét hazai rendezvényét 2. alkalommal rendezte a Mályvavirág Alapítvány, már 44 településen voltak helyi Mályvavirág programok. Kéthetente hívják helyi rendezvényekre, egészségnapokra előadni. Dunaharasztin 2015 áprilisában megalakult az az első Mályvavirág Pont, ami összefogva a helyi szervezeteket kötetlen, könnyed formában segít közelebb hozni a nőkhöz a szűrést és az oltást. Az 1. Mályvavirág Pont egy szépségszalonban nyílt.
 • 12. A gyógyuló szemével lát – speciális „vevőfókusz” Megálmodója és egyik szervezője az Alapítvány Gyógyulást Segítő Programjának, ami szakmai alapját jelenti egy középtávon országosan minden nő számára elérhető rehabilitációs programnak a teljes lelki és fizikai felépülés elősegítésére. A program fejlesztésében a nőgyógyász-onkológusok mellett az összes társszakma prominens képviselői vesznek részt. Közösséget vizionált a betegeknek, ma az alapítványi önkéntesek működtetnek Facebook közösséget és klubot. Több, mint 20 gyógyultból és gyógyulóból volt Mályvavirág önkéntes. Újabb és újabb kiadványokat tervez, amik a korábban megválaszolatlan kérdések sorára adtak megnyugtató választ a betegeknek.
 • 13. Icó szabadidejében kerámiákat készít, pl. mályvavirág formákat. Példája nyomán önkéntesek kitűzőket, hűtőmágnest, karkötőt, nyakláncot készítenek, szütyőt varrnak, amivel támogatják az Alapítványt. A mályvavirág az erős, kitartó, szép női lélek szimbólumává vált.
 • 14. 5 éves célkitűzései Legyen az érintett szakmai szerveze- tekkel, hatósággal konszenzuson alapuló akcióterv célszámokkal a méhnyakrákos megbetegedések és a halálozás csökkentésére. Minden méhnyakrákból gyógyuló nő számára legyen elérhető a Mályvavirág Alapítvány országos rehabilitációs programja. A méhnyakrákból gyógyuló nők 70%- a legyen a Mályvavirág közösség tagja. Stabil alapítványi háttér kialakítása (főllású alkalmazottak, fix bevételek). A Mályvavirág Alapítvány továbbra is olyan szervezet, amiben mindenki SZERET dolgozni. Az alapítvány a civil szféra meghatározó és példamutató szervezete. A Magyar Női Kézilabda Válogatott a Mályvavirág Alapítvány mezében az utolsó EB felkészülési mérkőzésen
 • 15. Segítői, szakmai támogatói Családja, a Mályvavirág Alapítvány vezetői és a Mályvavirág Mozgalom önkéntesei Önmotivált attitűdjének köszönhetően mindent megtesz azért, hogy mind a szakmai vonalon mind vezetőként folyamatosan fejlődjön.
 • 16. Tóth Icó, Budapest, 2015. szeptember 28. +36.305.041160 toth.ico@malyvavirag.hu „Számomra minden Nő Mályvavirág! Ezt mindenkor próbálom mint megerősítő mondatot is átadni, megfogalmazni a Nőknek, legyen szó megelőzésről, s persze a rehabilitáció folyamán is. Mindenki Fontos, és a legfontosabb, azt hiszem, azon deklaráltan megfogalmazott célunk: „egyetlen Nőt, Feleséget, Édesanyát se veszítsünk el méhnyakrák miatt Magyarországon!” Ez az én személyes fejlődésem, ahogyan a Mályvavirág kibújik, megnő, bimbót hoz, majd virágba borul… Ami most a sikert jelenti számomra: hogy a Mályvavirág Alapítvány neve ismert lett. Elismeri az orvos-szakma, a védőnőkkel fantasztikus együttműködésben dolgozunk, a sajtó kedveli a Mályvavirágot, mely egyre inkább a méhnyakrák megelőzés beazonosítható szimbóluma, a segítés virága lett/lesz.”
 • 17. Ajánlás Dr. Bartha Tündétől Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának szülész-nőgyógyásza; kuratóriumi tag, mentor Empátiája és elhivatottsága miatt ajánlom Icót az Év fiatal vezetője díjra. Azt gondolom, ma Magyarországon több olyan vezetőre lenne szükség, akinek a szakmai és az emberi oldala is elismerésre ad okot. Icót mindenképp közéjük sorolom. Alázattal, szeretettel, odaadással vezeti a Mályvavirág Alapítványt, miközben magabiztosan tervez, irányt mutat, kreatív kampányokat talál ki, kapcsolatokat épít, kikéri és meghallgatja a körülötte levő szakértők véleményét, a fejlődés vezérli. Közben úgy motiválja a körülötte levőket, hogy mára egy nagy Mályvavirág család alakult ki.
 • 18. Ajánlás Horváth Szilviától közgazdász kuratóriumi tag , Stratégiai és marketing vezető, prevenció felelős Icó a megismerkedésünk pillanatától nagy hatással van rám. Élni akarása, pozitív szem- lélete, a nehézségekkel való szembenézése nem csak az első alkalommal volt szembeötlő. A mindennapi munka során újra és újra inspirál a hozzáállása. Szeretettel és szeretetből vezeti az alapítványt. Nem vádol senkit és semmit, csak egyszerűen változtatni akar, hogy másoknak, az utána jövőknek jobb, könnyebb legyen. Kreatív és fáradhatatlan. A méhnyakrák ügyét olyan odaadással és alázattal képviseli, hogy bárkit képes maga és az ügy mellé állítani. Icó egyik nagy vezetői erénye az elismerés. Minden kis sikert számon tart, odafigyel arra, hogy megünnepeljük a mérföldköveket. Rátermettsége miatt ajánlom az Év Fiatal Vezetői díjra. Bízom benne, hogy ezúttal ő kapja az elismerést.
 • 19. Ajánlás Sallai Krisztinától közgazdász, kuratóriumi tag, Programvezető, Önkéntes koordinátor és Kontrolling Vezető Icó kitartása, személye, hozzáállása, jó szavai, támogatása, navigálása, feladatmegoldásai, gyűjtési akciói, tervei, ötletei mindig és mindenkor a Mályvavirágok szolgálatában áll. Legyen az belső facebook-csoport, mályvavirág klub, rendezvény, vagy akár személyes megkeresés. A két kislánya, férje, kutyusuk mellett, segíti a családi vállalkozást, viszi a Mályvavirág Alapítványt, interjút ad, tervez, ír, agyagozik és közben kapcsolatot tart, ám abban a pillanatban megáll, ha érintett hívja. Nála, akkor megáll az idő, a telefonra koncentrál, átél, megél, gondolkozik, javasol, tanácsol… SEGÍT… Segít csupa nagy betűvel, nemesen. Érintetteknek bizonyára biztonságot ad, hiteles, a saját tapasztalatait mindig elmondja, nem „tukmál”, érez, megért, támogat. Ajánlom őt mint humánus vezetőmet, tisztelem kitartását, a betegségéhez való hozzáállását, melyet a mindennapokban már szinte el is felejtünk alapítványon belül. Munkámat mindenkor értékeli, megköszöni, megbecsüli. S miért pont Tóth Icó legyen 2015 ÉV Fiatal Vezetője? Egyszerűen, mert megérdemli!

Related Documents