Liceul de Arte
George Georgescu
Tulcea
ISTORICUL LICEULUI
Înfiinţarea Liceului de Arte „George Georgescu” Tulcea, în 1991, a
împlinit o dorinţă justificată a co...
Pregătirea serioasă, studiul susţinut, efortul elevilor şi al profesorilor sunt
confirmate, an de an, de rezultatele obţin...
Clase, elevi, specializări
 Învățământ primar:
-
clasa
clasa
clasa
clasa
I muzică → 23 de elevi;
a II-a muzică → 27 de ...
 Învățământ liceal:
- clasa a IX-a → 12 elevi la muzică + 20 de elevi la arte plastice;
- clasa a X-a A → 16 elevi la muz...
Rezultate obținute la olimpiade și
concursuri de specialitate
 Catedra de Pian principal:
- anul școlar 2011-2012:
- 2 pr...
- 5 premii I și premiul III la Concursul “Ionel Perlea” de la Slobozia,
premiul I și premiul II la Concursul “Margareta St...
- 2 premii I, 2 premii II, 2 premii III și mențiune la Concursul
“George Georgescu” de la Tulcea.
- anul școlar 2012-2013:...
 Catedra de Teorie, Canto și Suflători:
- anul școlar 2011-2012:
- premiul I, 2 premii II și 2 mențiuni la Olimpiada zona...
Prezentare liceul de arte gg tulcea
of 10

Prezentare liceul de arte gg tulcea

Published on: Mar 4, 2016
Published in: Education      
Source: www.slideshare.net


Transcripts - Prezentare liceul de arte gg tulcea

  • 1. Liceul de Arte George Georgescu Tulcea
  • 2. ISTORICUL LICEULUI Înfiinţarea Liceului de Arte „George Georgescu” Tulcea, în 1991, a împlinit o dorinţă justificată a comunităţii nord-dobrogene. Exista deja Şcoala de Muzică şi Arte Plastice, prin băncile căreia trecuseră tineri talentaţi nevoiţi să-şi continue studiile departe de casă, erau profesori specialişti care formau un corp didactic de elită şi – cel mai important – mulţi copii care îşi doreau un parcurs artistic profesionist. În doar câţiva ani, tânărul liceu şi-a depăşit funcţia strict şcolară şi a devenit o adevărată instituţie de cultură, un creator de eveniment artistic de bună calitate, un formator al simţului estetic. Stagiunea permanentă de concerte, înfiinţarea concursurilor „George Georgescu”, „Alexandru Ciucurencu” şi „Constantin Găvenea”, recitalurile, audiţiile, expoziţiile şi reprezentările teatrale sunt doar câteva repere ale creşterii liceului, momente prin care şcoala noastră a răspuns misiunii pe care şi-a asumat-o cu dăruire şi profesionalism. De aici au plecat sute de tineri frumoşi care astăzi sunt muzicieni, artişti plastici şi actori care îşi bucură publicul sau care, la rândul lor, îi învaţă pe copii să înţeleagă arta. Cei care n-au ales să facă o carieră artistică sunt profesionişti în alte domenii, dar au câştigul sufletesc dobândit aici.
  • 3. Pregătirea serioasă, studiul susţinut, efortul elevilor şi al profesorilor sunt confirmate, an de an, de rezultatele obţinute la concursuri, de prezenţa în festivaluri sau pe simeze. Numele Liceului de Arte „George Georgescu” Tulcea este nelipsit în festivităţile de premiere sau de pe afişele evenimentelor importante din ţară şi din străinătate. Alături de performanţa artistică, educaţia generală a elevilor noştri aşează şcoala în rândul celor cu o foarte bună reputaţie, dovedită prin olimpiade, sesiuni ştiinţifice, examene la toate nivelurile. În sprijinul actului didactic vine şi zestrea liceului, care a crescut an de an – eleganta sală de concerte, studioul de înregistrare, instrumente noi, mii de volume în bibliotecă, ateliere de artă plastică, laboratoare dotate. Toate acestea sunt rod al unei strădanii colective, în care fiecare are locul şi meritul lui. Dascăli şi învăţăcei, părinţi şi autorităţi vin şi construiesc bunul renume al liceului, fac din această şcoală locul în care vocaţia îşi regăseşte înţeles şi drum.
  • 4. Clase, elevi, specializări  Învățământ primar: - clasa clasa clasa clasa I muzică → 23 de elevi; a II-a muzică → 27 de elevi; a III-a muzică → 23 de elevi; a IV-a muzică → 25 de elevi.  Învățământ gimnazial: - clasa a V-a → 14 elevi la muzică + 10 elevi la arte plastice; - clasa a VI-a → 13 elevi la muzică + 16 elevi la arte plastice; - clasa a VII-a → 10 elevi la muzică + 20 de elevi la arte plastice; - clasa a VIII-a → 15 elevi la muzică + 13 elevi la arte plastice.
  • 5.  Învățământ liceal: - clasa a IX-a → 12 elevi la muzică + 20 de elevi la arte plastice; - clasa a X-a A → 16 elevi la muzică + 9 elevi la teatru; - clasa a X-a B → 11 elevi la arhitectură + 14 elevi la arte plastice; - clasa a XI-a A → 17 elevi la muzică + 15 elevi la teatru; - clasa a XI-a B → 10 elevi la arhitectură + 20 de elevi la arte plastice; - clasa a XII-a → 20 de elevi la arhitectură.
  • 6. Rezultate obținute la olimpiade și concursuri de specialitate  Catedra de Pian principal: - anul școlar 2011-2012: - 2 premii I, premiul II și premiul III la Olimpiada zonală de la Slobozia, clasele III-VIII; - premiul I la Concursul “Ionel Perlea” de la Slobozia, premiul III la Concursul “Piano Artis” de la Iași, premiul II și mențiune la Concursul “Miniatura romantică” de la Galați; - 2 premii I, premiul II și 2 mențiuni la Concursul “George Georgescu” de la Tulcea. - anul școlar 2012-2013: - 3 premii I și premiul II la Olimpiada zonală de la Brăila, clasele IIIVIII; - Marele premiu la Concursul Pro piano Festivalul “Prietenii muzicii” de la Sibiu; - premiul I la Concurs internațional în Italia, premiul I la Concursul internațional de la Sighetu Marmației;
  • 7. - 5 premii I și premiul III la Concursul “Ionel Perlea” de la Slobozia, premiul I și premiul II la Concursul “Margareta Sterian” de la Buzău, premiul II la Concursul “Piano Artis” de la Iași; - 4 premii I, 2 premii II, premiul III și 2 mențiuni la Concursul “George Georgescu” de la Tulcea.  Catedra de Coarde: - anul școlar 2011-2012: - premiul III la Olimpiada națională de la Cluj-Napoca; - premiul I, premiul II, 2 premii III și mențiune la Olimpiada zonală de la Constanța, clasele III-VIII; - premiul II la Concursul internațional “Gianluca Campochiaro” din Italia; - premiul I, 2 premii II și 2 mențiuni la Concursul “Margareta Sterian” de la Buzău; - 3 premii I, premiul II și 2 premii III la Concursul “Ionel Perlea” de la Slobozia; - participare la Concursul “Remember Enescu” de la Sinaia;
  • 8. - 2 premii I, 2 premii II, 2 premii III și mențiune la Concursul “George Georgescu” de la Tulcea. - anul școlar 2012-2013: - 2 mențiuni speciale la Olimpiada națională de la Alba Iulia; - premiul I, premiul II și 2 premii III la Olimpiada zonală de la Brăila, clasele III-VIII; - 2 premii I, 2 premii III și premiu special la Concursul internațional “Gianluca Campochiaro” din Italia; - premiul I și 2 premii III la Concursul “Margareta Sterian” de la Buzău; - 5 premii I și 2 premii II la Concursul “Ionel Perlea” de la Slobozia; - premiul I și premiul II la Concursul “Timotei Popovici” de la Sibiu, premiul I și mențiune la concursul “Dan Cumpăta” de la București, premiul I, premiul II și premiul III la Concursul “Estudiantina” de la Tulcea; - 3 premii I, 5 premii II, 3 premii III și 3 mențiuni la Concursul “George Georgescu” de la Tulcea.
  • 9.  Catedra de Teorie, Canto și Suflători: - anul școlar 2011-2012: - premiul I, 2 premii II și 2 mențiuni la Olimpiada zonală de la București; - 2 premii I la Concursul “George Georgescu” de la Tulcea. - anul școlar 2012-2013: - premiul II și premiul III la Olimpiada zonală de la Brăila; - premiul I la Concursul “Miniatura romantică” de la Galați; - premiul I la Concursul “Victor Giuleanu” de la București; - 2 premii I la Concursul “George Georgescu” de la Tulcea.