●
Ju te gjithe keni udhetuar me autobus ose me
makine dhe keni shikuar se shoferi i autobusit
ose babai i juaj ka rritur ...
of 1

Prezentimii3

Mesimet ne fizike per klasen e 6 pjesa e 3
Published on: Mar 4, 2016
Published in: Education      
Source: www.slideshare.net


Transcripts - Prezentimii3

  • 1. ● Ju te gjithe keni udhetuar me autobus ose me makine dhe keni shikuar se shoferi i autobusit ose babai i juaj ka rritur dhe ka zvogeluar shpejtesine e makines , ai e ka bere kete me ndihmen e motorit te automjetit . Ju te gjithe e dini se kur e lidhim gurin me spango dhe e rrotullojme ate ai do pershkruaje nje trajektore rrethore po ashtu ne te njejten kohe ai nderron DREJTIMIN dhe bene qe guri te rrotullohet . Po ashtu trupat edhe kunderveprojne me njeri tjetrin si p.sh loja me litar dy trupa terheqin njeri tjetrin ky quhet kunderveprim, Forca ndryshon shpejtesine e trupave dhe drejtimin e levizjes