Muzica si fotografia, sunetul si ima-
ginea traiesc de ceva timp impreuna.
Istoric vorbind, reproducerea sunetu-
lui a apa...
Fotografia practicata in industria
muzicala nu a tinut pasul cu succe-
sul si evolutia industriei in ansam-
blu. Artistii ...
Pentru noi, proiectul loudimages
reprezinta o impacare a pasiunii
pentru muzica cu hyper-pasiunea
pentru fotografie si pen...
Dar cel mai important capital al fie-
caruia dintre fotografii loudimages
il constituie pasiunea indelungata
si stabila pe...
Prezentare_LoudImages
of 5

Prezentare_LoudImages

Published on: Mar 4, 2016
Source: www.slideshare.net


Transcripts - Prezentare_LoudImages

  • 1. Muzica si fotografia, sunetul si ima- ginea traiesc de ceva timp impreuna. Istoric vorbind, reproducerea sunetu- lui a aparut si s-a dezvoltat conco- mitent cu reproducerea imaginii. Nu a fost necesar un efort semnificativ de imaginatie pentru ca oamenii sa inceapa a combina sunetul cu imagi- nea in incercarea de a se apropia de o experienta completa. Este indeobste cunoscut faptul ca creierul uman stocheaza amintirile vizuale sub forma de imagini statice. Ne este mult mai usor sa fixam o imagine statica, simbolica, iconica. Istoria, atat a umanitatii cat si a muzicii, este insotita si intarita de asemenea imagini iconice. Cand spui David Bowie, Iggy Pop, Jimi Hendrix, Beatles, se intampla ca odata cu muzica lor sa iti apara in fata ochilor mintii si fotografiile cele mai publica- te cu acestia. Combinarea sunetului cu imaginea nu se reduce insa la cinematografie. In industria muzicala, artistul nu mai este de mult doar o voce placuta sau o interpretare instrumentala ireprosabila. Artistul este un com- plex de imagine proiectata asupra publicului, care include, pe langa exprimarea muzicala, si o aprenta vizuala. Aceasta aprenta vizuala este exploatata din plin in era videoclipului si a televiziunilor muzicale. Insa pentru un artist preocupat de o imagine solida, portofoliul de imagini statice de calitate reprezinta un pilon impor- tant in strategia de imagine, de comunicare cu publicul.
  • 2. Fotografia practicata in industria muzicala nu a tinut pasul cu succe- sul si evolutia industriei in ansam- blu. Artistii si producatorii au avut de ales intre o sedinta grabita cu un fotograf „consacrat” - de reviste si campanii media - si intre fotografii facute pentru nimic de amatori lipsiti de cultura imagistica si de posibilitati de exprimare creativa. Loudimages isi propune sa umple acest gol si sa propuna servicii profesionale si creative pentru un buget adaptat realitatilor autohtone si flexibil, in functie de nevoile specifice. Fotografia de concert, fotografia de conceptie si fotografia jurnalistica, toate sunt reprezentate si exersate de membri echipei loudimages. Niciodata nu a intrat un muzician in istorie pentru o poza reusita. Insa imaginea fotografica care sa te prezinte publicului in armonie cu imaginea muzicala este esentiala. Folosirea revistelor, paginilor web, copertilor de album, afisului de concert, pentru a te prezenta ca imagine in fata publicului trebuie privita ca inca o oportunitate de a comunica cu ei, de a-i introduce in lumea ta. Nu de putine ori insa, in peisajul muzical romanesc apar fotografii prost facute, plictisitoare, tehnic nereusite si stilistic depasite.
  • 3. Pentru noi, proiectul loudimages reprezinta o impacare a pasiunii pentru muzica cu hyper-pasiunea pentru fotografie si pentru comu- nicarea non-rationala in general. Cultura fotografica si muzicala precum si experienta persoanala a fiecaruia sunt premisele unei conlucrari productive cu artisti de calitate, pe care ii putem ajuta sa se proiecteze coerent prin imaginile fotografice realizate impreuna. Din punct de vedere tehnic, echipa loudimages nu cunoaste practic nici o limitare. Studio, lumini continue, blitz-uri, kit de iluminare portabil pentru fotografia in locatie (de preferat in dauna fundalurilor lipsite de personalitate ale studiorilor clasice) aparatura digitala atat de studio cat si de reportaj, aparatura pe film in toate formatele, inclusiv medium si large format. Filmul, in orice format, este procesat „in house” in laboratorul propriu si pentru nevoi speciale putem realiza si printuri in format analog precum si procese fotografice alternative. Imaginea digitalizata poate fi si prelucrata apoi furnizata in forma si formatul adaptat nevoilor clientului, inclusiv, dupa caz, putem face si DTP-ul unui produs final pe baza imaginilor produse de loudimages.
  • 4. Dar cel mai important capital al fie- caruia dintre fotografii loudimages il constituie pasiunea indelungata si stabila pentru fotografie. Pentru noi nu este un job in sensul blazat al cuvantului. Suntem dintre rasfatatii care sunt platiti pentru trairea si exercitarea propriei pasiuni. Iar acesta este ingredientul cheie al imaginilor pe care le producem.

Related Documents