Juanjo Arbona AlapontAitor Marquez Fortuny Toño Gil Sendra
 Economia retardada. Oligarquía terratinent preocupada només pels seus beneficis. Gran diferència entre rics i...
 17 de juliol de 1936 a Melilla. S’estén cap al Protectorat del Marroc. Dies més tard arriba a la Península. Q...
 Zona nacional:  Zona republicana: Reserves de cereal y  Regions industrials. ramaderia (Cast...
 La batalla de Madrid: Novembre 1936 - març 1937, Franco decidix atacar Madrid, per diversos punts. El general...
 La campanya del nord: Abril – octubre 1937. Impossibilitat de conquistar Madrid y es van dirigir cap al nord....
 La marxa cap al Mediterrani: Octubre 1937 – gener 1939. Els republicans ja no disposen quasi de material bèl.lic ja q...
 Republicans: ¿Guanyar la guerra o fer revolució? Esta idea els desunix i afavorix als rebels. No hi ha una unitat de ...
 Nacionalistes: ¿Què passarà després del colp militar? No tenien les idees clares i veien com única eixida la dictadur...
 Perdues humanes, superen el mig milió. Exiliats, impacte en la demografia (jóvens i sector cultural). Estancament eco...
of 10

La guerra civil espanyola

Published on: Mar 4, 2016
Published in: Education      
Source: www.slideshare.net


Transcripts - La guerra civil espanyola

  • 1. Juanjo Arbona AlapontAitor Marquez Fortuny Toño Gil Sendra
  • 2.  Economia retardada. Oligarquía terratinent preocupada només pels seus beneficis. Gran diferència entre rics i pobres. Tensió entre els dos bans. Reforma agrària. Assassinat de José Castillo i Calvo Sotelo. Febrer de 1936 victòria del Fron Popular, radicalitza la dreta.
  • 3.  17 de juliol de 1936 a Melilla. S’estén cap al Protectorat del Marroc. Dies més tard arriba a la Península. Queden establides les zones controlades pels dos bans. L’estratègia dels rebels consistia en dividir la zona republicana i prendre la capital de l’Estat.
  • 4.  Zona nacional:  Zona republicana: Reserves de cereal y  Regions industrials. ramaderia (Castilla i  Trigo en la Mancha. Galicia).  Reserves d’or del Banc Mines de carbó (Lleó i d’Espanya. Huelva)  Productes de les hortes Ejercit més preparat llevantines. (Castilla, Galicia i  Ejercit desarticulat. Andalusia).  Van romandre l’Armada La Legió. sense molts dels seus Els Regulars. oficials i l’Aviació.
  • 5.  La batalla de Madrid: Novembre 1936 - març 1937, Franco decidix atacar Madrid, per diversos punts. El general Mola pel nord i Franco pel sud. Gran resistència dels defensors, “no passaran”. Van perdre Màlaga.
  • 6.  La campanya del nord: Abril – octubre 1937. Impossibilitat de conquistar Madrid y es van dirigir cap al nord. Assessorats pels alemanys en l’organització de l’exercit, conquisten Biscaia, Santander i Astúries. Durant la conquesta del País Basc utilitzen l’aviació per a bombardejar ciutats i atacar a civils. (exemple: Guernica). Els republicans organitzen dos ofensives la de Brunete i la de Belchite.
  • 7.  La marxa cap al Mediterrani: Octubre 1937 – gener 1939. Els republicans ja no disposen quasi de material bèl.lic ja que Itàlia no deixaba pas a l’ajuda soviètica. Nou ejercit en el govern de Negrín “ejercit de Maniobra”. Dos importants ofensives la de Terol i la del Ebre, els republicans perden Terol. Manuel Azaña dona la guerra per perduda.
  • 8.  Republicans: ¿Guanyar la guerra o fer revolució? Esta idea els desunix i afavorix als rebels. No hi ha una unitat de comandament. Creen un govern quan els rebels estan a Madrid, Azaña crida a Largo Caballero (lider socialista-radical). Largo Caballero dimietix en maig 1937 i entra Juan Negrín, el qual elimina als anarquiste, i creix la influencia comunista.
  • 9.  Nacionalistes: ¿Què passarà després del colp militar? No tenien les idees clares i veien com única eixida la dictadura per a establir l’orde. Amb el fracàs de la revolta, veuen la necessitat d’establir un govern, Franco rep els poders del nou Estat. Suports fonamentals: l’ejercit, l’església i la Falange.
  • 10.  Perdues humanes, superen el mig milió. Exiliats, impacte en la demografia (jóvens i sector cultural). Estancament econòmic. Perduda de llibertats, quan s’establix la dictadura militar.