ИСТОРИЈА
 Територија ове области била је насељена
Трачанима још у праисторијско доба.
 Природна плодност земљишта привла...
Лазаревац лежи у
живописном делу
Шумадијске Колубаре,
у непосредној близини
реке Колубаре, на
надморској висини
157м. Шума...
Људи
 У насељу Лазаревац живи 18.392
пунолетних становника, а просечна старост
становништва износи 36,6 година (36,0 код
...
Обичаји
 Градска општина
Лазаревац, Туристичка
организација
Лазаревац, Удружење
винара и виноградара
Србије и ове године ...
ВОЛИМ
 Данашњи „Центар за културу Лазаревац“ је
установа културе од значаја за Град Београд.
Центар располаже објектом ко...
 Загађеност ваздуха
 Игра је дар слободе“ је слоган под којим се
одржава овогодишњи 27. Фестивал хумора за
децу. Ова манифестација традициона...
Prezentacija sa seminara Lazarevac
of 8

Prezentacija sa seminara Lazarevac

vezbanje za izradu pp
Published on: Mar 4, 2016
Published in: Education      
Source: www.slideshare.net


Transcripts - Prezentacija sa seminara Lazarevac

  • 1. ИСТОРИЈА  Територија ове области била је насељена Трачанима још у праисторијско доба.  Природна плодност земљишта привлачила је праисторијске људе да се на њему настане.
  • 2. Лазаревац лежи у живописном делу Шумадијске Колубаре, у непосредној близини реке Колубаре, на надморској висини 157м. Шумадијска Колубара нагнута је према реци Колубари, по којој је и добила своје име. Северозападна страна колубарске равни, на којој лежи Лазаревац, је равничарска, а југоисточна је брдовита и претежно воћарска. ГЕОГРАФИЈА
  • 3. Људи  У насељу Лазаревац живи 18.392 пунолетних становника, а просечна старост становништва износи 36,6 година (36,0 код мушкараца и 37,3 код жена). У насељу има 7.668 домаћинстава, а просечан број чланова по домаћинству је 3,07.
  • 4. Обичаји  Градска општина Лазаревац, Туристичка организација Лазаревац, Удружење винара и виноградара Србије и ове године у Старој хали Спортско- рекреативног центра „Колубара“ у Лазаревцу организоваће седми по реду Фестивал српских вина.
  • 5. ВОЛИМ  Данашњи „Центар за културу Лазаревац“ је установа културе од значаја за Град Београд. Центар располаже објектом који се налази у Лазаревцу у ул. Хиландарска бр. 2, површине 2.745 метар квадратних. Поседује универзалну дворану са 566 седишта, савремену глумачку гардеробу, изложбени простор, функционалну учионицу, као и остале пратеће просторије, а из чијих се подрумских просторија до касних осамдесетих оглашавао и Радио Лазаревац. У склопу Центра налази се Модерна галерија површине око 1.110 m², која је физицки одвојена од Центра за културу
  • 6.  Загађеност ваздуха
  • 7.  Игра је дар слободе“ је слоган под којим се одржава овогодишњи 27. Фестивал хумора за децу. Ова манифестација традиционално се одржава треће недеље септембра као поклон најмлађим суграђанима на почетку школске године.  Циљ фестивала је афирмација хумора као значајне, а дуго времена запостављене категорије у уметничком стваралаштву за децу. По тематици је Фестивал хумора за децу јединствена манифестација у Србији, а њена тематска опредељеност и особеност разлог су велике подршке од стране стваралаца и теоретичара уметничких дела за децу.