Ce inseamna acest concurs?
“NASA Space Settlement Space Contest” este un
concurs de proiectare si design a unei statii spa...
“Serendipity”
Termenul “Serendipity” nu are o traducere concreta, dar poate fi
interpretat ca arta de a face descoperiri f...
Constructia statiei
Constructia a inceput, practic, de
la zero, statia fiind plasata in
punctul L4. acesta este fix, astfe...
Etapele contructie, in numar de opt,
detaliaza modul in care statia va fi
asamblata gradat in punctul L4. materialele
nece...
Aparent, etapele de constructie
sunt simple. Statia are forma a
doua cercuri concentrice unite
de doi cilindri perpendicul...
Din cauza faptului ca gravitatia
va fi generata de rotirea statiei
in jurul axului propriu, cercul
interior, care are o gr...
Societatea “Serendipity”
“Serendipity” reprezinta o societate inchisa
care beneficiaza de utima tehnologie. Zona
agricola ...
Locuitorii statiei vor avea un trai
influentat de mai multi factori. Cei
psohologici vor avea un impact
major, deoarece sc...
Transportul, atat intern, cat si
extern, va avea un rol major in viata
locuitorilor “Serendipity”. Acestia
vor utiliza cai...
Reciclarea va avea o
importanta majora, pentru ca
“Serendipity” este amplasata
in spatiu si, cel mai
important, este un me...
Cea mai mare parte a veniturilor statiei, a carei
constructii se va realiza pe baza unui imprumut,
vor fi aduse de turism....
Ce a insemnat “Serendipity” pentru noi
Acest proiect a insemnat multa munca in echipa. Am ajuns sa ne
cunoastem mai bine u...
Statia spatiala nu
inseamna doar o
povestire SF care
admite orice
interpretare, ci
este o lucrare cat
se poate de reala.
A...
Experienta “Serendipity” a insemnat in mare parte
munca in echipa, sincronizare, toleranta si seri
nedormite.
De ce ar trebui sa fim sponsorizati?
In primul rand, am castigat mentiunea la un
concurs destinat intregului glob si lansa...
Prezentare proiect NASA Serendipity
of 16

Prezentare proiect NASA Serendipity

o scurta prezentare a proiectului Serendipity realizat de o echipa de elevi din CNBS Calarasi
Published on: Mar 4, 2016
Published in: Education      
Source: www.slideshare.net


Transcripts - Prezentare proiect NASA Serendipity

 • 1. Ce inseamna acest concurs? “NASA Space Settlement Space Contest” este un concurs de proiectare si design a unei statii spatiale. Acest proiect vizeaza elevii din clasa a saptea pana intr-a douasprezecea. Se premiaza originalitatea si ingeniozitatea.
 • 2. “Serendipity” Termenul “Serendipity” nu are o traducere concreta, dar poate fi interpretat ca arta de a face descoperiri fericite. In incipitul mapei proiectului se afla un argument al acestei alegeri, fiind subliniat faptul ca starea finala a statiei este necunoscuta, deci poate fi interpretat atat ca un succes, cat si ca un esec, conform conceptului lui Schrodinger.
 • 3. Constructia statiei Constructia a inceput, practic, de la zero, statia fiind plasata in punctul L4. acesta este fix, astfel, orbita nu va trebui restabilita mereu. L4 formeaza un triunghi echilateral cu distanta de la Pamant la Soare.
 • 4. Etapele contructie, in numar de opt, detaliaza modul in care statia va fi asamblata gradat in punctul L4. materialele necesare sunt preluate din diferite surse, Pamantul fiind pastrat ca o ultima varianta, deoarece costurile ar fi prea mari. De asemenea exista baze pe Luna si Marte care au rolul de a exploata reseursele necesare construirii.
 • 5. Aparent, etapele de constructie sunt simple. Statia are forma a doua cercuri concentrice unite de doi cilindri perpendiculari.
 • 6. Din cauza faptului ca gravitatia va fi generata de rotirea statiei in jurul axului propriu, cercul interior, care are o gravitatie mica, va fi utilizat pentru zona agricola. Aceasta are rolul de a acoperi nevoile locuitorilor statiei. Cercul exterior va fi destinat viitorilor locuitori. Gravitatia aproximativ egala cu cea de pe Pamant face aceasta zona perfecta pentru locuit, adica aici vor fi amplasate apartamentele, parcuri, restaurante, hoteluri, spitale.
 • 7. Societatea “Serendipity” “Serendipity” reprezinta o societate inchisa care beneficiaza de utima tehnologie. Zona agricola este destinata strict productiei proprii, energia asemenea, iar atmosfera si deseurile se recicleaza. Ceea ce defineste “Serendipity” este conservarea, deoarece este o mica societate ce graviteaza in afara Pamantului.
 • 8. Locuitorii statiei vor avea un trai influentat de mai multi factori. Cei psohologici vor avea un impact major, deoarece schimbarea va fi majora si va aparea sentimentul de anxietate. Dar familiile unite si o societate apropiata va mai diminua senzatia.
 • 9. Transportul, atat intern, cat si extern, va avea un rol major in viata locuitorilor “Serendipity”. Acestia vor utiliza caile de acces dintre cercul interior si cel exterior, adica cele doua tuneluri, pentru a se deplasa de la un sector la altul.
 • 10. Reciclarea va avea o importanta majora, pentru ca “Serendipity” este amplasata in spatiu si, cel mai important, este un mediu artificial. Un exemplu de sistem cu aceasta functie este un filtru destinat epurarii aerului. A O2 O2 O2 O2 O2 O2O2O2O2O2 Area recirculation and mixing of O and N2 membrane filtration and humidification ground A
 • 11. Cea mai mare parte a veniturilor statiei, a carei constructii se va realiza pe baza unui imprumut, vor fi aduse de turism. “Serendipity” reprezinta o noutate in domeniul turistic, beneficiand de zone cu gravitatie zero, care pot fi utilizate atat pentru terapie, cat si pentru agrement.
 • 12. Ce a insemnat “Serendipity” pentru noi Acest proiect a insemnat multa munca in echipa. Am ajuns sa ne cunoastem mai bine unii pe altii si sa facem fata unor situatii limita si gerului.
 • 13. Statia spatiala nu inseamna doar o povestire SF care admite orice interpretare, ci este o lucrare cat se poate de reala. Am fost pusi in situatia de a crea o lume in miniatura de la zero.
 • 14. Experienta “Serendipity” a insemnat in mare parte munca in echipa, sincronizare, toleranta si seri nedormite.
 • 15. De ce ar trebui sa fim sponsorizati? In primul rand, am castigat mentiunea la un concurs destinat intregului glob si lansat de NASA. Dintre mii de lucrari a noastra a reusit sa atraga atentia intr-un mod pozitiv. In al doilea rand, reprezentam liceul si orasul la o conferinta ce va avea loc la Toronto. Ar fi o onoare sa putem onora invitatia trimisa. In al treilea rand, pentru majoritatea echipei aceasta este o sansa unica, dat fiind faptul ca peste un an, cand va avea loc urmatoarea edtie, mai mult de jumatate din echipa va trece prin anul terminal ce precede alegerea drumului in viata.