Punoi: Mirjan Rada
NASDAQNational Association of Securities Dealers Automated Quotations(Shoqata Kombëtare e Kuotimit të Automatizuar të Letr...
Sot zotëron24 tregje3 vende shkëmbimi çeqesh5 qendra të depozitave të letrave me vlerëLidh 6 kontinente2700 kompani t...
Listimi1.25 milion aksioneVlerë 70 milion $Emër, shkurtesë (4,5,6 shkronja)Dealer vs. AnkandNASDAQ vs. NYSELidhja Kli...
Nasdaq OnlineVizioni Global
Si funksionon tregu i bursës në të vërtetë?Vendi ku Dealer-at dhe klientët kanë akses në sistem.Motori i koordinimit, që...
Shembull:MICRON Technology• Blen 100 aksione për $15.15Klienti A• Blen 200 aksione për $15.10Klienti B• Blen 150 aksione p...
Dealer DealerPronar KlientMotori ikoordinimit
Jufaleminderit!
of 9

Nasdaq, veprimtaria dhe llojet e letrave me vlerë të tregtuara në të (ppt)

Detyre Kursi NASDAQ, Veprimtaria dhe llojet e letrave me vlerë të tregtuara në të (Powerpoint)
Published on: Mar 3, 2016
Published in: Economy & Finance      
Source: www.slideshare.net


Transcripts - Nasdaq, veprimtaria dhe llojet e letrave me vlerë të tregtuara në të (ppt)

  • 1. Punoi: Mirjan Rada
  • 2. NASDAQNational Association of Securities Dealers Automated Quotations(Shoqata Kombëtare e Kuotimit të Automatizuar të Letrave me Vlerë)HistoriaU krijua më 8 shkurt 1971 nga NASDDrejtohet nga NASDAQ OMX GroupRregullohet nga FINRA,(Autoritetet e Industrisë së Rregullimit Financiar)Bursa e parë që filloi tregtimin onlinePasardhësja e tregut mbi banak (OTC)“Bursa e 100 viteve të ardhshme”
  • 3. Sot zotëron24 tregje3 vende shkëmbimi çeqesh5 qendra të depozitave të letrave me vlerëLidh 6 kontinente2700 kompani të listuaraVlerë totale tregu $5.05 bilionStarbucks, Google, Jetblue, Apple …VendodhjaNjë rrjet telekomunikacioniSheshi “Times Square” në New YorkMediat e lajmeve financiare
  • 4. Listimi1.25 milion aksioneVlerë 70 milion $Emër, shkurtesë (4,5,6 shkronja)Dealer vs. AnkandNASDAQ vs. NYSELidhja Klient – DealerKontrolli i trafikutMarket Makers – Krijuesit e tregutShërbim i pakrahasueshëmProgramet egzekutive
  • 5. Nasdaq OnlineVizioni Global
  • 6. Si funksionon tregu i bursës në të vërtetë?Vendi ku Dealer-at dhe klientët kanë akses në sistem.Motori i koordinimit, që lidh blerësin me shitësin kurçmimet e tyre përkojnë.Publikimi i informacionit të kuotave të shitblerjes.
  • 7. Shembull:MICRON Technology• Blen 100 aksione për $15.15Klienti A• Blen 200 aksione për $15.10Klienti B• Blen 150 aksione për $15.00Klienti C• Blen 75 aksione për $14.95Klienti D• Shet 50 aksione për $15.40Pronari 1• Shet 200 aksione për $15.25Pronari 2• Shet 100 aksione për $15.20Pronari 3
  • 8. Dealer DealerPronar KlientMotori ikoordinimit
  • 9. Jufaleminderit!

Related Documents