Републичко такмичење из физике
 На 37. државном
такмичењу из физике
које је одржано од 17.
4. до 19. 4. 2015. годне
учени...
Републичко такмишење из књижевности
,,Књижевна олимпијада “
У недељу, 10. маја 2015. године у
Сремским Карловцима одржано ...
Републичко такмичење из техничког и
информатичког образовања
 У петак и суботу 17. и 18. априла 2015. године,
у Сомбору, ...
Државно такмичење из математике
 На Државном такмичењу из
математике за ученике основних школа,
одржаном 26. априла 2015....
Архимедес
 На традиционалном екипном математичком
турниру "Архимедес 2015", одржаном у
Београду 16. маја 2015. године еки...
Кенгур без граница
 Ученици првог разреда Школе су се
на овогодишњем такмичењу „Кенгур
без граница" веома истакли и
показ...
Међународни фестивал дечјег стваралаштва
,,Креативна чаролија“
 На 11. ликовном конкурсу у оквиру
Међународног фестивала ...
Велики људи у малим очима
 На конкурсу „Велики људи у
малим очима“ који су расписале
чланице Вишеградске групе
(Пољска, Ч...
За ученике и колектив ОШ ''Нада Пурић'' 23. 9. 2015. године био је право путовање кроз бајку.
Увод у ову чаролију била је ...
Пикин фестивал - Словенија
 У недељу, 20. септембра, ми, луткари Школе,
заједно са директорком Аном Савковић,
Креативном ...
ФЛУОШ – 21. фестивал луткарства
 На 21. ФЛУОШ-у одржаном у Новом Саду,
луткарска група Школе, у конкуренцији седам
луткар...
Трибине за родитеље и радионице за предшколце
 У СРЕДУ, 7. 10. 2015. У 18 ЧАСОВА, одржана
је прва Трибина за родитеље пре...
Сајам науке
 Дана 3. 12. 2015. године организована
група ђака ОШ „Нада Пурић“ кренула је
на 9. Фестивал науке у Београду....
Дан Европе
 Дан Европе“ обележен је у Обреновцу од 7. до
9. маја 2015. године такмичењем 20 основних
школа у одбојци за д...
Nasi uspesi
Nasi uspesi
Nasi uspesi
of 17

Nasi uspesi

OŠ "Nada Purić" - Valjevo
Published on: Mar 3, 2016
Published in: Education      
Source: www.slideshare.net


Transcripts - Nasi uspesi

 • 1. Републичко такмичење из физике  На 37. државном такмичењу из физике које је одржано од 17. 4. до 19. 4. 2015. годне ученик VII разреда наше школе Немања Грујичић усвојио је II награду.  Велики успех за Немању, професора Ненада Живковића и Школу.
 • 2. Републичко такмишење из књижевности ,,Књижевна олимпијада “ У недељу, 10. маја 2015. године у Сремским Карловцима одржано је Републичко такмичење из књижевности „КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА“ за ученике седмог и осмог разреда. Из наше Школе учествовали су: Немања Грујичић VII1 и Александра Обрадовић VIII2 . Немања Грујичић је освојио 19 поена и заузео сјајно друго место, а Александра Обрадовић је освојила 12 поена. Ученике су припремале и на такмичење водиле њихове наставнице српског језика: Рајна Бранковић и Мирјана Смоловић.
 • 3. Републичко такмичење из техничког и информатичког образовања  У петак и суботу 17. и 18. априла 2015. године, у Сомбору, у ОШ „Доситеј Обрадовић“ одржано је традиционално, 56. по реду, Републичко такмичење из Техничког и информатичког образовања.  Немања Грујичић ученик 7-1 одељења имао је прво место на окружном такмичењу али због поклапања такмичења из физике и техничког и информатичког образовања није могаo да учествује на рeпубличком такмичењу у Сомбору. Милош Јеринић, ученик 7-1 одељења заузео је 15. место у својој дисциплини од укупно 75 такмичара, а Небојша Миливојевић, ученик 5-3 одељења у дисциплини папирно моделарство од укупно 85 такмичара заузео је 59. место  Наставник који je био ментор ученицима je Ђорђије Бубања
 • 4. Државно такмичење из математике  На Државном такмичењу из математике за ученике основних школа, одржаном 26. априла 2015. године у Нишу, ученик Школе Ђорђе Трифуновић VIII1 освојио је трећу награду са 70 поена. Уз мало среће успех је могао бити и значајно већи, јер је 71 поен био потребан за пласман на Српску математичку олимпијаду, изборно такмичење за репрезентацију Србије, која ће учествовати на међународним такмичењима. Успех је утолико већи, ако се има у виду да се Ђорђе такмичио равноправно са ученицима Математичке гимназије и још пет гимназија из Србије и био бољи од већине њих. Од свих представника Ваљева у шестом, седмом и осмом разреду имао је највећи број поена. На истом такмичењу учествовао је и Немања Грујичић VII1. Ученике су пратили наставници (ментори) Владимир Мишић и Маја Станковић
 • 5. Архимедес  На традиционалном екипном математичком турниру "Архимедес 2015", одржаном у Београду 16. маја 2015. године екипа Основне школе "Нада Пурић" освојила је трећу награду у конкуренцији преко 109 најбољих школа из целе Србије. Посебно треба истаћи врхунске резултате ученика Ђорђа Трифуновића (VIII1) и Немање Грујичића (VII1) који су освојили појединачно прве награде са максималних 100 поена. Математичко друштво "Архимедес" је поменуте ученике наградило са бесплатном летњом школом по избору (Сребрно језеро или Гоч), која ће свакако подтицајно деловати и на њих, али и на остале ученике да се што успешније такмиче наредних година.. Осим Ђорђа и Немање, екипу Школе су представљали и Маша Јовановић (IV3), Никола Трифуноввић (V3) и Сања Петровић (VI3). Ученике су за ово, али и остала такмичења припремали предметни наставници Маја Станковић и Владимир Мишић.
 • 6. Кенгур без граница  Ученици првог разреда Школе су се на овогодишњем такмичењу „Кенгур без граница" веома истакли и показали сјајне резултате на овом међународном такмичењу. Ученица Уна Стефановић је освојила 3. место и добила бронзану медаљу, а захвалнице за запажене резултате добили су: Анђела Анђелковић, Лена Топаловић, Лазар Грујичић, Лазар Петровић.  У другом разреду, захвалнице су добили Јулија Симеуновић и Урош Исаиловић. Честитамо им и желимо још већи успех следеће школске године.
 • 7. Међународни фестивал дечјег стваралаштва ,,Креативна чаролија“  На 11. ликовном конкурсу у оквиру Међународног фестивала дечјег стваралаштва„Креативна чаролија“ Мионица – Бања Врујци 2015. ученице IV2 Валентина Благојевић, Милена Давидовицћ и Оливера Филиповић постигле су успех. Њихови ликовни радови су похваљени и изложени током трајања фестивала у Мионици. Тинин, Миљин и Ољин успех је изузетан будући да је на конкурс приспело 1500 радова од којих је стручни жири одабрао 227 најуспешнијих. На конкурсу су учествовали ученици из земаља окружења, али и из Аустрије, Немачке, Бугарске, Канаде, Малезије , Јужне Кореје.... За ученике чији су радови похваљени и изложени, организоване су креативне радионице током којих су Тања, Миља и Оља уживале. Занимљиво је да је и прошле године ликовни рад ученице из истог одељења Маше Јанковић похваљен и изложен на овом фестивалу.
 • 8. Велики људи у малим очима  На конкурсу „Велики људи у малим очима“ који су расписале чланице Вишеградске групе (Пољска, Чешка, Мађарска и Словачка) ученици Школе: Ања Рафаиловић IV1, Марко Кнежевић IV2, Милица Хаџић IV2, Мила Андрић V2, Дуња Петковић V3, Андријана Матић су освојили награду. У уторак 2. 6. 2015. године ученици су присуствовали отварању изложбе у Дечјем културном центру у Београду. Ученици су били гости Пољске амбасаде и добили многобројне поклоне
 • 9. За ученике и колектив ОШ ''Нада Пурић'' 23. 9. 2015. године био је право путовање кроз бајку. Увод у ову чаролију била је најава да ће Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина Карађорђевић посетити нашу Школу поводом отварања Сензорне собе, која је настала као резултат рада Тима за пројекте, а финансирана је из Фонда Принцезе Катарине. Престолонаследник Александар Карђорђевић и Принцеза Катарина посебно су истакли значај обрзовања за све младе људе у Србији. "Верујемо да је образовање од кључне важности за све људе и за сваки народ. Можда се баш међу вама налазе будући научници и важна имена науке. Ми сваке године у јуну организујемо пријем за Вуковце у Србији и надамо се да ће најбољи међу вама бити наши гости следеће године", рекао је Престолонаследник Александар ученицима школе. Фондација Лајфлајн донирала је 1200 000 динара за опремање сензорне собе у овој школи намењену деци са посебним потребама. У име града Ваљева Карађорђевићима се захвалио градоначелник Станко Терзић који је уз речи захвалности подсетио присутне на све облике социјалних давања Града Ваљева. "Посебно нам је важно и образовање и сваке године издајамо велика средства да би наше школе функционисале без проблема. Имамо и своју Фондацију за талентоване ученике и стипендисте на шта смо посебно поносни", рекао је Терзић. Иницијатор пројекта сензорне собе Милена Матуновић посебно се захвалила у име колектива школе. "У овој соби ћемо уз коришћење опреме радити на стимулацији психофизичког развоја код деце са сметњама у развоју на стимулацији њихових чула и визуелних вештина. Помагаћемо да би се што лакше снашли у животу. У тој соби ће моћи да се релаксирају и ослободе страхова, а самим тим и њихов живот ће бити квалитетнији. Хвала Вам у име колега, ученика и њихових родитеља", рекла је Матуновић.
 • 10. Пикин фестивал - Словенија  У недељу, 20. септембра, ми, луткари Школе, заједно са директорком Аном Савковић, Креативном радионицом Уна и Основном школом "Сестре Илић", отпутовали смо на 26. Пикин фестивал који се одржава у Велењу.  Другог дана боравка у Велењу провели смо "радно" - два пута смо извели представу на позорници фестивала. Прво извођење је било у 11, а друго у 18 часова.  Наши ученици - луткари су део слободног времена искористили и да оду до тржног центра, где су пазарили повољне поклоне за породицу и пријатеље. Општи утисак свих нас је да смо провели три лепа дана у дружењу, пријатном окружењу и љубазним Словенцима.
 • 11. ФЛУОШ – 21. фестивал луткарства  На 21. ФЛУОШ-у одржаном у Новом Саду, луткарска група Школе, у конкуренцији седам луткарских представа из целе Србије, освојила је Диплому за анимацију лутака. Захваљујем се на сарадњи сјајним луткарима, са којима припремам представе већ годинама: Огњену Станојловићу, Милошу Јовановићу, Неди Андрић, Николети Павловић, Ленки Ђурђевић, Катарини Младеновић, Тамари Павловић, Маријани Жеравчић, Тамари Тимотић, сарадници -учитељици Милени Миловановић, аутору сценографија - наставници Мири Лукић, аутору лутака - Кораљки Бублик, директорки Школе, родитељима, колегама, гледаоцима и свима који су на било који начин помогли у реализацији представе.
 • 12. Трибине за родитеље и радионице за предшколце  У СРЕДУ, 7. 10. 2015. У 18 ЧАСОВА, одржана је прва Трибина за родитеље предшколаца града Ваљева „Подршка породици-најбоља подршка деци“.  У сарадњи са ПУ „Милица Ножица“, сви родитељи предшколаца су обавештени о овом догађају.  Овом приликом, упознали смо родитеље са радом школе, креативним радионицама које ћемо убудуће организовати за њихову децу и начином рада у нашој школи. Организатори трибине били су Јелена Димитријевић, учитељица, Ана Савковић, директорка, Зорица Mилић, педагог, Светлана Матић, логопед и Мирјана Беговић, учитељица.  Надамо се лепој и корисној сарадњи и са предшколцима, и са њиховим родитељима. .
 • 13. Сајам науке  Дана 3. 12. 2015. године организована група ђака ОШ „Нада Пурић“ кренула је на 9. Фестивал науке у Београду. Водили су их професори математике, хемије и физичког, Маја Станковић, Бранка Старчевић и Весна Ивановић.  У Школи је у среду 3. 6. 2015. године одржан Други фестивал науке. Ученици шестог иседмог разреда су на једанаест штандова у холу Школе спроводили занимљиве огледе из физике у циљу популаризације науке.
 • 14. Дан Европе  Дан Европе“ обележен је у Обреновцу од 7. до 9. маја 2015. године такмичењем 20 основних школа у одбојци за девојчице и кошарци за дечаке, из 12 градова који су били погођени прошлогодишњим поплавама. Јоханес Хан, европски комесар за политику суседства и преговоре о проширењу свечано је отворио такмичење. Церемонији отварања су присуствовали Мајкл Девенпорт, шеф делегације ЕУ у Србији, Срђан Вербић, министар просвете, Синиша Мали, градоначелник Београда, Марко Благојевић, директор владине канцеларије за обнову и помоћ поплављеним подручјима и Мирослав Чучковић, председник општине Обреновац.  дбојкашку екипу Школе представљале су: Софија Савић, Адриана Радовановић, Марија Ракић, Маријана Жеравчић, Милица Жеравчић, Марија Јовић, Ивана Томић, Александра Вићентић, Александра Обрадовић и Катарина Куњић, а кошаркашку екипу представљали су: Илија Михаиловић, Александар Теофиловић, Огњен Стефановић, Никола Бојиновић, Ненад Тмушић, Александар Радуловић, Стефан Игњатовић, Марко Игњатовић, Милош Јеринић и Давид Васић.