POLITIEK EN STAATVeel van onze moeilijkheden zijn te wijten aan het feit dat onsPolitiek en de staatvolk zich voor alles w...
POLITIEK OP VIER NIVEAUS Wat doen politici? “Politici vertegenwoordigen de bevolking en ne...
INVLOED OP POLITIEK Hoe kun je invloed uitoefenen op politici?Er zijn drie manieren om invloed uit te oefenen op pol...
STAAT Wat is een staat?Een grondgebied om territorium af te bakenen. Een staat heeft grenzen.Ee...
of 4

Politiek en staat

Politiek en staat mavo 4
Published on: Mar 4, 2016
Published in: Education      
Source: www.slideshare.net


Transcripts - Politiek en staat

  • 1. POLITIEK EN STAATVeel van onze moeilijkheden zijn te wijten aan het feit dat onsPolitiek en de staatvolk zich voor alles wendt tot onze politici.Margaret Thatcher: Brits premier (1979-1990)
  • 2. POLITIEK OP VIER NIVEAUS Wat doen politici? “Politici vertegenwoordigen de bevolking en nemen besluiten.”De politici vertegenwoordigen en nemen besluiten voor de bevolking op vier niveaus.  Landelijk.  Provinciaal.  Gemeente.  Europees.
  • 3. INVLOED OP POLITIEK Hoe kun je invloed uitoefenen op politici?Er zijn drie manieren om invloed uit te oefenen op politiek. 1. Stemmen bij verkiezingen. 2. Demonstreren. 3. Brieven schrijven met politici.
  • 4. STAAT Wat is een staat?Een grondgebied om territorium af te bakenen. Een staat heeft grenzen.Een bevolking met bewoners. Zigeuners en koerden zijn een volk, maar hebben geen eigen staat.Een gezag die het land bestuurt. President Barack in Amerika.