2011
9SQM
DINING
STUDIO
LIVING
KITCHEN
FOYER
BEDROOM
POOL
BATHROOM
9 SQM FOOTPRINT HOUSE Given a condition of minimizing h...
DESIGN TO REPAY
Considering the most benifit to
return public area for locals.
Create place of creative
activities and rec...
SHRINK AND EXTEND
To create more usable area.
Included Rooftop, Office Area
and benefitial for human
perception.
COURTYARD...
SPONTANEOUS AND ADAPTIVE SKILLS In order to survive Thai
people adapt their life style to fit in the environment spontaneo...
ENVIRONMENT CONTROL CONCEPT
2014
STM
SHOOT THE MARS Competition by Evolo Magazine in the campaign of
“Evolo Skyscraper”. W...
ART MUSEUM
UNDERWALK
HOTEL +
SERVICED APARTMENT
COMMUNITY OFFICE
RESIDENCE
RESIDENCE +
MEDICAL CENTRE
RESIDENCE
SKYPARK
20...
EUM
HOTEL
TYPICAL OFFICE SEQUENCE
Typical office sequence also found in the late 80s building
which designed to keep emplo...
Bjarke Ingels’
ARTIFICIAL LIGHT
ELEVATOR
AIR CONDITIONING
VENTILATION FAN
NATURAL LIGHT
RAMP
AIR INSULATION
NATURAL WIND
R...
ALSOINTERESTIN
CarsDesign
GraphicDesign
CarGraphicDesign
HouseMusic&HavingFun
Traveling
BIO
NAME : POONCHARAS JARIYAVIDYAN...
Pooncharas' Portfoilo
of 10

Pooncharas' Portfoilo

Published on: Mar 4, 2016
Source: www.slideshare.net


Transcripts - Pooncharas' Portfoilo

  • 1. 2011 9SQM DINING STUDIO LIVING KITCHEN FOYER BEDROOM POOL BATHROOM 9 SQM FOOTPRINT HOUSE Given a condition of minimizing house footprint down to not more than 9 sqm. Then I decided to reduce the footprint to 0 sqm and hanged the stucture instead. INCLINE SURFACE DESIGN Combining single-task elements of stuctures : floor, wall, and ceiling into one multi-task stucture. CIRCULATE Multi-task Surface provided varieties of practical uses for daily life basis. Well calculated incline surface to feel comfortable enough for daily uses. SINGLE-TASK Floor as floor Wall as wall Ceiling as ceiling MULTI-TASK Incline surface as floor, wall, and ceiling. Multi-task Surface
  • 2. DESIGN TO REPAY Considering the most benifit to return public area for locals. Create place of creative activities and recreaction. TRANSIT Connect local pedestrain, vehicular and rail system. Providing area for transitional routines. 24/7 FUNTIONAL BLD. 24/7 PUBLIC RETURN 2012 HWD HOPEWELL DEVELOPMENT Since 1995 Hopewell transportation project had been unfinished and left standing with Bangkok for 20 years. We decided to make benefit out of this leftovers. By paying back to the community. 40 M 40 M 40 M 40 M 40 M 40 M LIBRARY LOUNGETRAIN STATIONBTS CONNECTION PARK
  • 3. SHRINK AND EXTEND To create more usable area. Included Rooftop, Office Area and benefitial for human perception. COURTYARD To fulfill the requirement of space for faculty activities surrounded by building itself. The design now performs ventilation by natural wind directions. INCLINE Makes a perfect structure for auditoriums. Lecturing. Presentation. MASS Area as required VOID Designed courtyard for student’s activities. EXTRUDE Raise the area to balance the previous requirement. POKE Elevate the mass. Slope now funtioning as an auditorium. Courtyard now perform ventilation. TWIST AND SHARPEN Reduce the surface against Lumpini Park and benefit more visibility within the tower to the park. 50 M15 M FORCE OF NATURE 2012 KRST KREST The most signifacant building in Lumpini district. Designed for luxury and public context. To be the best office building in Bangkok. 2013 KANA FACULTY OF ARCHITECTURE The competition amoung Rangsit architecture students. To design our new faculty building.
  • 4. SPONTANEOUS AND ADAPTIVE SKILLS In order to survive Thai people adapt their life style to fit in the environment spontaneously. Example : RAILWAY MARKET, MAE KRONG, SAMUT SONGKHRAM ZONE Arrange the function of the centre affected by location and connectivities. PIERCE Connect the beach to the other side for outdoor space and garden. STRUCTURE Prepare arch structure for adaptable roof system. CLOSE Rain proof Hot day FOLD Sunny day Natural light & breeze ANGLE UP Become eaves for covering a curtain spot. CINEMATIC Tranform into a gigantic movie screen. ADAPTIVE STRUCTURE 2013 AYC ASIA YOUTH CENTRE The campaign assigned architecture students to design international youth centre for Asian region. Which I chose to designed the project in Pattaya. Pattaya where it is not too far from the capital and reflect our natural environment in the most simpliest way. SQUEEZE To create area to connect inside and outside space for interaction activities.
  • 5. ENVIRONMENT CONTROL CONCEPT 2014 STM SHOOT THE MARS Competition by Evolo Magazine in the campaign of “Evolo Skyscraper”. We decided to design a structure to gather CO2 from the atmosphere contain and shoot to Mars. Terraforming Mars into a living planet for human. [Cool the Earth, Heat Mars] C02
  • 6. ART MUSEUM UNDERWALK HOTEL + SERVICED APARTMENT COMMUNITY OFFICE RESIDENCE RESIDENCE + MEDICAL CENTRE RESIDENCE SKYPARK 2015 CMO THE COMMUNITY OFFICE 5 years of architecture program and researches, This thesis was based on my personal interests to design a self sustain building that suits Bangkok tropical climate in an order to be a building for tomorrow and perform a new era of skyscraper in Bangkok. WORKINGLIVING ? LOOP If you build more road you will have more traffic, but more space to people you will have more public life. Jan Gehl on The Human Scale BUILDING PUBLIC PUBLIC PUBLIC BUILDING PUBLIC PUBLIC PUBLIC PUBLIC PUBLIC EXISTING The largest on going project in Bangkok “Langsuan Village” is now developing. But one thing I saw was this project didn’t complete the loop of people lives.So I decided to take the requirement and add office to make this project a complete loop of living. LOOP Complete the circuit with the existing functions and compromise with the new office building. LUMPINI PARK EMBASSY OF THE UNITED STATE OF AMERICA SINDHRON BLD. ART MUSE UNDERWALK H SERVICED APARTMENT COMMUNITY OFFICE RESIDENCE RESIDENCE + MEDICAL CENTRE RESIDENCE SKYPARK MASTER PLAN SECTIONFrom research Thai people activities mostly locate inside the building and above ground as showed on the previous slide. So the design is about make the most efficient uses of elevated space and remain relativity between inside and outside. COMMUNITY OFFICE HOTEL + SERVICED APARTMENT POWER PLANT RESIDENCES ENTRANCE SKYPARK RESERVOIR RETAILS ART PARK ART MUSEUM RESIDENCES RESIDENCES + MEDICAL CENTRE
  • 7. EUM HOTEL TYPICAL OFFICE SEQUENCE Typical office sequence also found in the late 80s building which designed to keep employees concentrate on their tasks and assignments. With no interest in outside contact and enclosed space for working. COMMUNITY OFFICE SEQUENCE Community arrangement like residence or school perfroms a better solution for office sequence in years to come. Which is matched the criteria for new generation office design and serve new generations of people. OFFICE FOR TOMORROWOffice for next generation will perfrom more flexibility. People will work anywhere and anytime even outside the firm. Designing the office that reflect this new behavior with environment that will support the working performance. SHAPE FOR PEOPLECombine the shape to benefit both for climate and public for people. I decided that the lower part which affect to the pedestrian directly to be a shape for public. Above that shape for climate will act like a huge eaves to distribute sunlight and more details to help prevent direct sunlight and cool down the building. LOBBYPARKING CORE OFFICE OFFICE OFFICE OFFICE OFFICE OFFICE LOBBY PARKING OFFICE OFFICE OFFICE OFFICE OFFICE DECK CORE SHAPE FOR PUBLIC HOT, JUST HOT THE FUNCTION OF FORMI’M MELTING SHAPE FOR CLIMATE INTIMIDATING PEOPLE SO HUGE :/ THE OFFICES Gathered around the courtyard connected with infinite path which lead users to the next floor of below. At the tip of every floor located the garden and small courtyard for every users on that floor. Building core which is seperated from each others provided maximum visibility. CENTRAL Gathering area for office users decorate in living room style. A space for users to work outside the firm. Meeting, conference and relax area are on this floor with full recreations. Allow every users from evey floor to access to this Central by centre core system. Just get out and work in style. DOUBLE FLOOR SYSTEM Makes office space more interesting and benefit for eaves system. An outstanding view thanks to this system inner core of the building is no longer an enclose space as before. Create more experinces woking in this building the place you want to be for your whole day.
  • 8. Bjarke Ingels’ ARTIFICIAL LIGHT ELEVATOR AIR CONDITIONING VENTILATION FAN NATURAL LIGHT RAMP AIR INSULATION NATURAL WIND RESERVOIR ENGINEERING WITHOUT ENGINES Divided the building into 2 atmoshpere UPPER ATMOSPHERE was designed to ventilate and make a huge vent with divided unit and hallow court allow natural wind to flow through. LOWER ATMOSPHERE Enclosed atmosphere with indoor courtyard managing the ventilation by pulling force by natural wind control by Wind Gate located in the middle. SMART SKIN Allow air to flow through, transfer heat and create air insulator to prevent heat. STREET VIEW Welcoming entrance with retails, under walk and art museum. Up top Skypark covering more than 20,000 sq.m.of garden and trees. NEIGHBOR VIEW Nearby buildings will experience a huge building with a shape that distribute itself to look slim without curves, just edges. CITY VIEW Emerge itself amoung Bangkok skyscrapers spon- taneously.
  • 9. ALSOINTERESTIN CarsDesign GraphicDesign CarGraphicDesign HouseMusic&HavingFun Traveling BIO NAME : POONCHARAS JARIYAVIDYANONT NICKNAME : BEAM PLACE OF BIRTH : BANGKOK,THAILAND DATE OF BIRTH : AUGUST 8, 1991 CONTACT : B.POONCHARAS@GMAIL.COM / CELL : +6685 221 8880 HIGH SCHOOL : SAINT GABRIEL’S COLLEGE, CLASS OF 2010 BACHELOR’S DEGREE OF ARCHITECTURE, RANGSIT UNIVERSITY, CLASS OF 2015 PRACTICAL SOFTWARE SKILLS Rhinoceros Google Sketch Up Autodesk AutoCAD Adobe Photoshop Adobe Illustrator Adobe Indesign Graphicsoft ArchiCAD Cinema4D Lumion BASIC SOFTWARE SKILLS Grasshapper For Rhinoceros Autodesk 3DMax Adobe Premier Pro Adobe After Effect

Related Documents