Fidelizarea 
 "Alternativa la îndemână
De ce programe de fidelitate?"" - Ca urmare a presiunii pe care o piață matură, cu mulți ofertanți, o ...
Ce este fidelizarea?"Dedicare FIDELIZARE + = Loialitate
Fidelitatea se obține prin " strategii de fidelizare." "Fidelizarea este așadar una dintre ...
Cele mai frecvente greșeli în programele de fidelizare din ROMANIA "" ...
Ce instrumente folosește fidelizarea" Marketing Campanii direct email ...
OK. Ce trebuie să fac?"Poți începe chair azi prin a calcula cât te costă un client și cât ești dispus să "investești...
Cât costă un client?" plănuiţi să cheltuiţi ...
Alte soluții?"7 pași pentru o campanie de succes"
7 pași pentru o campanie de succes"Baza de date 1Cardul de fidel...
1.Baza de date"Pentru a putea derula programe de succes "¨  Colectați în permanență dateleclienților."¨ ...
2. Planificarea programului" Înaintea desfășurării programului analizați:"¨  ce îi motivează pe fiecare din...
3. Cardul de fidelitate sau de membru" De ce să îmi fac propriile carduri? "¨  se emit rapid pe loc și suntperso...
4. Creștereaașteptărilor clienților" Informația este totul. "Clienții vă vor fi recunoscători dacă:"q  Le spuneți ...
5. Bonusarea
 " Pentru ca bonusurile să fie percepute ca un privilegiu:"¨  Recompensele trebuie să fie mi...
6. Adaptareaprogramului la nevoileprezente ale clienților" " Inaintea desfășurării programului ...
7. Testarea programului" Acest ultim pas va putea pune înpicioare toată munca și vă ajută să obțineți feedback astfel în...
Ce spune mediul de afaceri despre clienți? " “…este mai uşor şi mai puţin costisitor să păstrezi clienţii existen...
Cum contribuie 
 Printcard Systems 
ca tu să îți păstrezi clienții?"
Punem la dispozitie o serie completă de ...
Instrumente Printcard care ajuta"•  Imprimantele de carduri Magicard sunt cele mai la îndemână instrumente de fidelizare...
Ce înseamnă cu adevărat să fii fidel unui brand?"
Campanii de fidelitate derulate cu ajutorul "
Campanii de fidelitate derulate cu ajutorul "
Campanii de fidelitate derulate cu ajutorul"
Performante tehnologice" Din noiembrie avem " posibilitatea de a " imprima ca...
In loc de încheiere "" Spor la fidelizat!""
of 27

Prezentare Printcard bizz.club 14 oct. 2011

Fidelizarea - alternativa la indemana. Prezentare sustinuta in cadrul bizz.club Cluj-Napoca in data de 14.10.2011
Published on: Mar 4, 2016
Published in: Business      
Source: www.slideshare.net


Transcripts - Prezentare Printcard bizz.club 14 oct. 2011

 • 1. Fidelizarea 
 "Alternativa la îndemână
 • 2. De ce programe de fidelitate?"" - Ca urmare a presiunii pe care o piață matură, cu mulți ofertanți, o pune pe fiecare ofertant/jucator în parte." -  Clienții fideli sunt cei care ne ajută să facem diferența pe termen lung, financiar vorbind. " -  Sistemele de fidelizare ne oferă cel puțin 2 clase de beneficii: în primul rând creșterea directă a numarului de consumatori și implicit a cifrei de afaceri, iar în al doilea rând înțelegerea comportamentului de cumpărare al clienților."- Oferta personalizată este cea care creează o relație pe termen lung între cumpărător și ofertant, aducând beneficii de ambele părți."
 • 3. Ce este fidelizarea?"Dedicare FIDELIZARE + = Loialitate
 • 4. Fidelitatea se obține prin " strategii de fidelizare." "Fidelizarea este așadar una dintre metodele prin care puteți să vă convingeți clienții că vă pasă! " ! Si îi puteți determina pe clienţi să se întoarcă la serviciile oferite.!
 • 5. Cele mai frecvente greșeli în programele de fidelizare din ROMANIA "" " - Softul asociat programului de fidelizare nu are în spate un program CRM!"- Datele colectate (la înscrierea în program și în istoricul cumpărăturilor) nu sunt folosite și nu sunt actualizate." - Nu se ține cont de frecvența consumatorului în magazin." - Segmentarea clientilor se reduce în general la criterii foarte simple (vârstă, sex, ocupație, venituri)" - Securitatea prelucrării datelor personale nu este luată foarte în serios. Sunt foarte multe programe ale unor companii medii și mici care colectează și prelucrează datele fără a respecta normele legale."-  Bazele de date rezultate în urma promoțiilor nu sunt utilizate mai departe în procesul de fidelizare sau retenție."
 • 6. Ce instrumente folosește fidelizarea" Marketing Campanii direct email Cupoane Call center speciale Vouchere de CARDURI de reducere FIDELITATE Carduri de fidelitate
 • 7. OK. Ce trebuie să fac?"Poți începe chair azi prin a calcula cât te costă un client și cât ești dispus să "investești pentru fidelizarea lui? "
 • 8. Cât costă un client?" plănuiţi să cheltuiţi pentru fiecare client A generat câte 50 €Reclama de 1000€ •  100 telefoane investi acei bani din care 100€ profit mereu Dacă 20 dintre Fiecare telefon aceştia se costă 10 € ca transformă în oamenii să ajungă cumpărători, la voi Cât de des veţi continua Dacă vreţi să aveţi profit să investiţi 50 continuu, € în marketing? veţi CONCLUZIEplătiţi 50 € pentru a încheia fiecare vânzare.
 • 9. Alte soluții?"7 pași pentru o campanie de succes"
 • 10. 7 pași pentru o campanie de succes"Baza de date 1Cardul de fidelitate sau de membru 2Planificarea programului 3Creșterea așteptărilor clienților 4Bonusarea 5Adaptarea programului la nevoile prezente ale clienților 6Testarea programului 7
 • 11. 1.Baza de date"Pentru a putea derula programe de succes "¨  Colectați în permanență dateleclienților."¨  Reactivați prospecții inactivi."¨  Folosiți tehnica privilegiaților înprogramul de fidelizare."¨  Decideți minimul de informațiinecesare la înregistrare astfelîncât să îi puteți analiza cât maibine nevoile."
 • 12. 2. Planificarea programului" Înaintea desfășurării programului analizați:"¨  ce îi motivează pe fiecare dintreclienți. "¨  Planificați modul în care va primipunctele și stabiliți-vă punctele caunitate de măsură pentru a analizacâte afaceri încheiați."¨  modificarea programului în timpce se derulează are repercursiunigrave. Nici un client nu își doreștesă i se anuleze punctele. "
 • 13. 3. Cardul de fidelitate sau de membru" De ce să îmi fac propriile carduri? "¨  se emit rapid pe loc și suntpersonalizate complet."¨  Diferite tipuri de carduri de membrupot aduce avantaje diferite și targetațiun public mai mare."¨  Elementul de difrențiere - codul unicde pe fiecare card aduce plus valoareîn procesul de vânzare."¨  Cardurile de fidelitate sunt de fapt unID de client pe care îl păstrează alăturide alte lucruri personale. De aiciîncepe totul… "
 • 14. 4. Creștereaașteptărilor clienților" Informația este totul. "Clienții vă vor fi recunoscători dacă:"q  Le spuneți cum pot caștiga saubeneficia de ceva gratuit."q  Îi implicați în programe – ei potdetermina cursul promoțiilor."q  Știu clar care sunt premiile șibeneficiile – adică știu pentru celuptă."
 • 15. 5. Bonusarea
 " Pentru ca bonusurile să fie percepute ca un privilegiu:"¨  Recompensele trebuie să fie miciși obținute gradual – astfel încat maimulți clienți inactivi vor fi incitați săse implice."¨  Nu neglijați recompenselepsihologice sau emoționale. Demulte ori au efecte mai puternicedecât ceva gratuit (ex. servicii VIP)"¨  Oferiți bonusuri care se întorc înafacere."
 • 16. 6. Adaptareaprogramului la nevoileprezente ale clienților" " Inaintea desfășurării programului analizați:"¨  Urmăriți satisfacția clienților șiluați in permanență feedback de laei."¨  Le plac titulaturile și vor dori să fiemembri de categorie superioară -deci vor cumpăra mai mult."¨  Membershipurile aduc notorietate."
 • 17. 7. Testarea programului" Acest ultim pas va putea pune înpicioare toată munca și vă ajută să obțineți feedback astfel încat programul să fie cat mai orientat spre client. "q  Faceți un focus grup pentru aevita surprizele."
 • 18. Ce spune mediul de afaceri despre clienți? " “…este mai uşor şi mai puţin costisitor să păstrezi clienţii existenţi decât să cauţi în permanenţă alţii noi.“"
 • 19. Cum contribuie 
 Printcard Systems 
ca tu să îți păstrezi clienții?"
 • 20. Punem la dispozitie o serie completă de imprimante de carduri pentru orice nevoi Avem s icard de ser ingurul ce r Mag a, vice a n utoriz tru rdeale ni MagiMaste tru Româ dova car specia d din țară at pe n i Mol impri l Ung aria s mante pentru de car duri
 • 21. Instrumente Printcard care ajuta"•  Imprimantele de carduri Magicard sunt cele mai la îndemână instrumente de fidelizare cu ajutorul cardurilor.
 • 22. Ce înseamnă cu adevărat să fii fidel unui brand?"
 • 23. Campanii de fidelitate derulate cu ajutorul "
 • 24. Campanii de fidelitate derulate cu ajutorul "
 • 25. Campanii de fidelitate derulate cu ajutorul"
 • 26. Performante tehnologice" Din noiembrie avem " posibilitatea de a " imprima carduri HQ 600 dpi " împreună cu pachetele Premium de client Printcard " " " (detaliile despre pachete – mail info@printcard.ro cu subiect Premium) "
 • 27. In loc de încheiere "" Spor la fidelizat!""

Related Documents