BEDRIJFSDATA IN DE MIST MET
DE KOMST VAN CLOUD
2
BEDRIJFSDATA IN DE MIST
Het gebruik van cloud services in organisaties neemt elke dag toe. Met als gevolg dat IT afdelin...
“A well designed set of identity processes and infrastructure will pay
dividends for many years to come.
Don’t wait. Get s...
of 3

Preview [Whitepaper] 'Bedrijfsdata in de mist met de komst van cloud'

Dit is een preview. Download de volledige versie hier: http://www.qssolutions.nl/identity-and-access-management/bedrijfsdata-in-de-mist Jarenlang is er door organisaties geïnvesteerd om identiteits- en toegangsbeheer waterdicht in te richten zonder daar de werkprocessen in te blokkeren. Het heeft bloed zweet en tranen gekost en nu dreigt dit allemaal voor niets te zijn. Het gebruik van cloud applicaties in organisaties neemt elke dag toe. Het gevolg is dat IT afdelingen het zicht op wat er met bedrijfsdata gebeurt, kunnen verliezen. De helpdesk wordt gebeld voor ondersteuningsverzoeken op een applicatie die nooit door IT is goedgekeurd. Medewerkers gaan zelf aan de slag, dat zijn ze privé immers ook gewend. Het blijven ondersteunen van de gebruikers is voor IT afdelingen een uitdaging. Organisaties worstelen met de vraag hoe zij om moeten gaan met deze nieuwe manier van werken van gebruikers. De vraag luidt: “Hoe zorgen wij ervoor dat we onze gebruikers tevreden houden door ze met cloud diensten te laten werken en te laten profiteren van de innovaties die daar plaatsvinden, zonder dat we voor iedere applicatie apart gebruikers- en autorisatiebeheer moeten optuigen en investeringen in de on-premise situatie onbruikbaar worden?”
Published on: Mar 4, 2016
Published in: Software      
Source: www.slideshare.net


Transcripts - Preview [Whitepaper] 'Bedrijfsdata in de mist met de komst van cloud'

  • 1. BEDRIJFSDATA IN DE MIST MET DE KOMST VAN CLOUD
  • 2. 2 BEDRIJFSDATA IN DE MIST Het gebruik van cloud services in organisaties neemt elke dag toe. Met als gevolg dat IT afdelingen het zicht op wat er met bedrijfsdata gebeurt, kunnen verliezen. Er zijn voorbeelden te over waar de helpdesk van de organisatie wordt geconfronteerd met een ondersteuningsverzoek op een applicatie die nooit door IT is goed gekeurd. Gebruikers zijn in staat om de applicatie die op dat moment bij de werkzaamheden past in gebruik te nemen, doordat complexe installaties niet meer noodzakelijk zijn. Dit zorgt ervoor dat bedrijfsinformatie op verschillende locaties wordt opgesla- gen zonder dat de IT afdeling daar zicht op heeft. Het blijven ondersteunen van de gebruiker vanuit de IT afdeling is een uitdaging. Deze situatie roept vragen op omtrent compliance, archivering en toegangscontrole van de bedrijfsdata. BEWEGING NAAR DE CLOUD NIET TE STOPPEN Het gebruik van software in de cloud is zo gemakkelijk en zo goedkoop, dat deze transitie alleen nog maar sneller zal gaan. • Eindgebruikers maken graag gebruik van cloud services. Zij nemen deze diensten af zonder IT daarvan op de hoogte te stellen. Het bekendste voorbeeld: “Even een documentje in een Dropbox zetten om eenvoudig te kunnen delen”. • Een cloud service gebruiken is eenvoudig. Grote investeringen op voorhand zijn niet meer nodig. Pieken in gebruik worden opgevangen door de grote servers. • Softwareleveranciers bieden alleen nog maar een cloud versie aan. Hierdoor wordt een organisatie simpelweg gedwongen om van de cloud gebruik te maken. • Cloud service leveranciers voeren innovaties snel door. Organisaties profiteren direct van deze innovaties zonder dure investeringen in upgrade trajecten. • Controle organen, zoals de Europese Commissie en DNB, staan het gebruik van cloud services toe. HOE GAAT U OM MET DEZE VERANDERING IN DE MANIER VAN WERKEN? Voor elke cloud service heeft de gebruiker een nieuwe gebruikersnaam- en wachtwoordcombinatie. Deze toegangsgegevens zijn niet gekoppeld zijn aan de gegevens van de organisatie. Hierdoor verliest IT de grip op de digi- tale identiteit van de gebruiker. Organisaties worstelen met de vraag hoe zij om moeten gaan met deze veranderingen. De vraag luidt: “Hoe zorgen wij ervoor dat we onze gebruikers tevreden houden door ze met cloud diensten te laten werken en te laten profiteren van de innovaties die daar plaatsvinden zonder dat we voor iedere applicatie apart gebruikers- en autorisatiebeheer moeten optuigen?” Gelukkig is dit vraagstuk niet nieuw. Laten we eens kijken naar wat de uitdagingen ooit waren en hoe we dat destijds opgelost hebben.
  • 3. “A well designed set of identity processes and infrastructure will pay dividends for many years to come. Don’t wait. Get started now. QS solutions can help you” Alex Simons, Director of Program Management Active Directory, Microsoft Wilt u meer weten over hoe QS solutions u kan helpen om op een gecontroleerde en veilige manier te kunnen profiteren van de voordelen die cloud te bieden heeft? Neem dan vandaag nog contact met ons op! Wij helpen u graag! Wim van den Heijkant, CISSP Team Lead Identity & Access Management Email: wimvdh@qssolutions.nl Telefoon: +31 (33) 45 45 430 Web: www.qssolutions.nl Martin Vliem, CISSP | CISA Principal Cloud Technology Specialist Email: martin.vliem@microsoft.com Telefoon: +31 (20) 500 1319 Web: www.microsoft.nl

Related Documents