C'era una volta... Nekoc je bil otok, na katerem so zivela vsa custva in vrednote clovestva: Dobra volja, Zalost, Spoznan...
Nekega dne je bilo custvom sporoceno da se bo otok potopil. Vsa custva tako pripravijo ladje za odhod, edino Ljubezen se o...
Bogastvo se pripelje mimo Ljubezni na luksuzni barki in Ljubezen ga vprasa: ” Bogastvo, me vzames s seboj?“ ” Ne morem, mo...
Tako se Ljubezen odloci povprasati Ponos, ki se pelje na odlicni ladji: ” Ponos prosim te, me lahko vzames s seboj?",...
Torej Ljubezen povprasa Zalost, ki se mu priblizuje: ” Zalost, prosim, vzemi me s seboj", "Oh Ljubezen" ji...
Tudi Dobra volja se je pripeljala mimo otoka, ampak je bila tako zadovoljna, da niti slisala ni klicoce Ljubezni.
Nenadoma se zaslisi glas: ” Pridi, Ljubezen, z menoj“ Govoril je starec. Ljubezen je bila tako srecna in vesela, da je s...
Ko se zave, kaj se je zgodilo, vprasa Spoznanje: ” Spoznanje, ali mi lahko poves, kdo mi je pomagal?“ ” Bil je Cas,"...
” Cas???" se zacudi Ljubezen, ”Zakaj mi je pomagal prav Cas?". Spoznanje polno modrosti odgovori: ” Zato ker je...
Poslji to sporocilo prijateljem, da bodo spoznali, kako pomembni so zate !
of 10

Na Nekem Otoku

Published on: Mar 3, 2016
Published in: Art & Photos      Travel      Technology      
Source: www.slideshare.net


Transcripts - Na Nekem Otoku

  • 1. C'era una volta... Nekoc je bil otok, na katerem so zivela vsa custva in vrednote clovestva: Dobra volja, Zalost, Spoznanje... Skupaj z ostalimi, vkljucujoc Ljubezen.
  • 2. Nekega dne je bilo custvom sporoceno da se bo otok potopil. Vsa custva tako pripravijo ladje za odhod, edino Ljubezen se odloci pocakati do poslednjega trenutka. Ko je otok tik pred potopom, se Ljubezen odloci zaprositi za pomoc.
  • 3. Bogastvo se pripelje mimo Ljubezni na luksuzni barki in Ljubezen ga vprasa: ” Bogastvo, me vzames s seboj?“ ” Ne morem, moja barka je polna zlata in srebra in ni prostora se zate."
  • 4. Tako se Ljubezen odloci povprasati Ponos, ki se pelje na odlicni ladji: ” Ponos prosim te, me lahko vzames s seboj?", ” Ne morem ti pomagati, Ljubezen..." odgovori Ponos, ”tukaj je vse perfektno in lahko bi mi unicila barko".
  • 5. Torej Ljubezen povprasa Zalost, ki se mu priblizuje: ” Zalost, prosim, vzemi me s seboj", "Oh Ljubezen" ji odgovori Zalost, ”tako zalostna sem, da si zelim biti sama".
  • 6. Tudi Dobra volja se je pripeljala mimo otoka, ampak je bila tako zadovoljna, da niti slisala ni klicoce Ljubezni.
  • 7. Nenadoma se zaslisi glas: ” Pridi, Ljubezen, z menoj“ Govoril je starec. Ljubezen je bila tako srecna in vesela, da je starca pozabila vprasati za ime. Ko prispeta na celino, starec odide.
  • 8. Ko se zave, kaj se je zgodilo, vprasa Spoznanje: ” Spoznanje, ali mi lahko poves, kdo mi je pomagal?“ ” Bil je Cas," ji je odgovorilo Spoznanje.
  • 9. ” Cas???" se zacudi Ljubezen, ”Zakaj mi je pomagal prav Cas?". Spoznanje polno modrosti odgovori: ” Zato ker je samo Cas zmozen doumeti kako pomembna je v zivljenju Ljubezen".
  • 10. Poslji to sporocilo prijateljem, da bodo spoznali, kako pomembni so zate !

Related Documents