Ghid prezentat de SomProduct Romania
Canapeaua a devenit una dintre cele mai funcţionale piese de mobilier, îndeplinid cu succes
atât rolul unui pat confortabi...
Ştim din proprie experienţă că
pentru majoritatea dintre noi
este primordial preţul, dupa
care aspectul, dar nu în
ultimul...
Stabilirea
pricipalelor
obiective:
În primul rând,
înainte de a
cumpăra o
canapea, luaţi-vă
puţin timp pentru
a vă trasa c...
Dimensiunea este
esenţială deoarece este
important ca suprafaţa
orizontală să fie cât mai
generoasă, astfel incat
canapeau...
Este bine de ştiut că, foarte multe canapele pot avea în componenţa lor braţe
fixe, detaşabile sau ajustabile, iar felul î...
Odată parcurşi aceşti paşi, puteţi începe cumpărăturile!
Producătorii de canapele dispun de o gamă variată de culori şi ţe...
Canapelele tapiţate cu materiale fine cum este mătasea sau satinul, sunt
indicate încăperilor cu o utilizare redusă, mai m...
Aşadar, la ora actuală, avem
nenumărate posibilităţi de alegere
dintr-o gamă variată de ţesături şi
culori. Pentru a ne al...
Raportul alitate preţ
Calitatea este cea care de
o i ei refle tă preţul. O
canapea pe un cadru din lemn
asiv, ro ustă, va ...
Calitatea ţesăturilor s-a îmbunătăţit considerabil în ultimii ani,
oferind posibilitatea de a fi tapiţate într-o egală măs...
Una dintre cele mai funcţionale piese de mobilier este cu siguranţă canapeaua
extensibilă. Dacă spaţiul nu este prea gener...
Există de asemenea şi în acest caz nenumăraţi fabricanţi, iar noi, credem
ca este inutil să repetăm faptul că cea mai bună...
Câteva sfaturi utile care vă vor face să vă concentraţi mai mult pe
calitatea produsului sunt:
Cadrul canapelei este de pr...
Cadrul şi colţurile
canapelei trebuie să
fie bine capitonate
cu ţesătură, aşadar,
nu vă sfiiţi să
verificaţi acest lucru
p...
În cazul în care canapeaua pe care aţi ales-o este construită pe un cadru
metalic, acesta trebuie să fie unul bine definit...
Pernele decorative ale
canapelelor trebuie să
fie ferme, dar cu un
grad de elasticitate
crescut care să se
încadreze perfe...
SomProduct susţine visele tale!!!
Fii prietenul nostru si pe Facebook !
www.ramedepat.ro
https://www.facebook.com/pages/So...
of 18

Cum sa-ti alegi canapeaua perfecta !

Published on: Mar 4, 2016
Published in: Self Improvement      
Source: www.slideshare.net


Transcripts - Cum sa-ti alegi canapeaua perfecta !

 • 1. Ghid prezentat de SomProduct Romania
 • 2. Canapeaua a devenit una dintre cele mai funcţionale piese de mobilier, îndeplinid cu succes atât rolul unui pat confortabil, cât şi zona preferată de relaxare după o zi de muncă. Adesea, ne surprindem că ne îndreptăm instinctiv spre canapea atunci când luăm o pauză între activităţile cotidiene. De aceea, este foarte importantă alegerea unei canapele potrivite, aceasta fiind responsabilă într-o mare măsură de confortul nostru.
 • 3. Ştim din proprie experienţă că pentru majoritatea dintre noi este primordial preţul, dupa care aspectul, dar nu în ultimul rând confortul. Cumpărarea unei canapele este în primul rând o investiţie, de aceea rezultatul final ar trebui să fie o adevarată încântare pentru fiecare dintre noi. Pentru a vă ajuta să luaţi cea mai bună decizie, am creat acest scurt ghid care să faciliteze alegerea noii canapele pentru locuinţa dumneavoastră.
 • 4. Stabilirea pricipalelor obiective: În primul rând, înainte de a cumpăra o canapea, luaţi-vă puţin timp pentru a vă trasa cu exactitate principalele puncte de interes şi anume: stabilirea dimensiunilor şi frecvenţa utilizării acesteia, în functie de care, puteţi concretiza câteva caracteristici pe care le va îndeplini noua canapea. O canapea de calitate poate rezista în timp fără a se deteriora, de aceea este necesara si stabilirea bugetului pe care îl alocaţi noii achiziţii. În general, utilizarea unei canapele este frecventă deoarece este o piesă de mobilier centrală, dar poate îndeplini şi scopuri ocazionale, cum ar fi găzduirea musafirilor.
 • 5. Dimensiunea este esenţială deoarece este important ca suprafaţa orizontală să fie cât mai generoasă, astfel incat canapeaua să ofere un nivel de confort sporit pentru fiecare persoană în parte. Aceasta, trebuie să fie încadrată corect în spaţiu, într-un perfect echilibru cu dimensiunile camerei, fără a îngreuna traficul din jurul ei.
 • 6. Este bine de ştiut că, foarte multe canapele pot avea în componenţa lor braţe fixe, detaşabile sau ajustabile, iar felul în care acestea sunt poziţionate pot redimensiona sau absorbi din spaţiu.
 • 7. Odată parcurşi aceşti paşi, puteţi începe cumpărăturile! Producătorii de canapele dispun de o gamă variată de culori şi ţesături astfel încat, culorile care îmbracă încăperea dumneavoastră vor putea fi perfect asortate cu tapiţeria canapelei. De asemenea, diversitatea materialelor este numeroasă, de la stofă, mătase, satin, catifea, diferite materiale textile de densitate mărită pentru un trafic intens, până la piele naturală sau ecologică.
 • 8. Canapelele tapiţate cu materiale fine cum este mătasea sau satinul, sunt indicate încăperilor cu o utilizare redusă, mai mult pentru a completa un decor, şi nu pentru o utilizare zilnică. Cele tapiţate cu material textil sunt comode, uşor de întreţinut şi potrivite utilizării zilnice, în timp ce canapelele din stofă sunt mai pretenţioase din cauza materialului care necesită o atenţie sporită îngrijirii. Însă, avantajul canapelelor din stofă este ca aceasta se poate retapiţa cu uşurinţă în cazul unei rupturi. Pielea ecologică sau cea naturală, este opţiunea perfectă atât din punct de vedere estetic cât şi din punctul de vedere al longevităţii. Canapelele din piele naturală, sunt adaptabile la temperatura corpului iar marele avantaj pe care acestea le oferă este faptul că, în funcţie de anotimp îşi extind proprietăţile făcându-le vara răcoroase iar iarna călduroase. De reţinut este faptul că poziţionarea acestei, nu se va face în nici un caz sub acţiunea directă a razelor solare, deoarece acestea vor afecta pielea, şi va duce la decolorarea canapelei.
 • 9. Aşadar, la ora actuală, avem nenumărate posibilităţi de alegere dintr-o gamă variată de ţesături şi culori. Pentru a ne alege culoarea sau imprimeul potrivit canapelei noastre, trebuie să ţinem cont întotdeauna de toate culorile care o vor înconjura, încadrând-o astfel în aceeaşi gamă cromatică cu întreaga cameră. Culorile neutre, funcţionează cel mai bine în camerele de dimensiuni reduse, dar nu vă sfiiţi să vă retapiţaţi canapeaua în culori vibrante şi perne cu modele florale sau geometrice atunci când simţiţi nevoia de o schimbare radicală.
 • 10. Raportul alitate preţ Calitatea este cea care de o i ei refle tă preţul. O canapea pe un cadru din lemn asiv, ro ustă, va fi î totdeau a ai reziste tă decât una pe un cadru metalic. Şezutul a apelei tre uie să ofere confortul necesar atunci â d vă aşezaţi, iar a esta să-şi păstreze î ti p proprietăţile fără a se defor a sau a lăsa goluri. Canapelele destinate utilizaii zil i e au şezutul o fe ţio at di spu ă poliureta i ă sau ar uri tip oe el u o ază o forta ilă, astfel î ât duritatea a apelei să u provoa e o se zaţie de disconfort.
 • 11. Calitatea ţesăturilor s-a îmbunătăţit considerabil în ultimii ani, oferind posibilitatea de a fi tapiţate într-o egală măsură, atât canapelele pentru exterior, cât şi cele pentru interior, atribuinduli-se o rezistenţă crescută la intemperii şi umiditate fără a se deteriora.
 • 12. Una dintre cele mai funcţionale piese de mobilier este cu siguranţă canapeaua extensibilă. Dacă spaţiul nu este prea generos cu dumneavoastră, alegerea unei canapele extensibile este varianta ideală, pentru că aceasta vă va permite transformarea unei camere de zi într-un dormitor elegant şi primitor.
 • 13. Există de asemenea şi în acest caz nenumăraţi fabricanţi, iar noi, credem ca este inutil să repetăm faptul că cea mai bună calitate va determina un cost pe masură având în vedere sistemele de extensie, care trebuie să fie superioare calitativ pentru a nu compromite funcţionalitatea întregii canapele.
 • 14. Câteva sfaturi utile care vă vor face să vă concentraţi mai mult pe calitatea produsului sunt: Cadrul canapelei este de preferat să fie unul robust şi să stea direct pe podea. Astfel, canapeaua dumneavoastră va fi mult mai rezistentă în timp, răspunzând excelent frecvenţei cu care va fi utilizată.
 • 15. Cadrul şi colţurile canapelei trebuie să fie bine capitonate cu ţesătură, aşadar, nu vă sfiiţi să verificaţi acest lucru personal. Căpătâiul canapelei sau spătarul, nu are voie să ofere senzaţia de gol. Dacă sunteţi în căutarea unei canapele extensibile, asiguraţi-vă că mecanismul funcţionează corect şi uşor pentru a nu vă crea dificultăţi la extindere.
 • 16. În cazul în care canapeaua pe care aţi ales-o este construită pe un cadru metalic, acesta trebuie să fie unul bine definit şi finisat fără margini sau elemente ascuţite tocmai pentru a reduce riscul accidentelor.
 • 17. Pernele decorative ale canapelelor trebuie să fie ferme, dar cu un grad de elasticitate crescut care să se încadreze perfect în locul destinat poziţionării acestora. De asemenea, ele trebuie să îşi recapete mereu forma iniţială odată ce presiunea a fost eliminată. Cele care nu îndeplinesc aceste condiţii, în timp se aplatizează devenind inestetice şi inconfortabile.
 • 18. SomProduct susţine visele tale!!! Fii prietenul nostru si pe Facebook ! www.ramedepat.ro https://www.facebook.com/pages/SomProduct-Romania/255252524660

Related Documents