Dit document komt van een persoon die aan de Saint-Cyr-l'École werkt (een beroemde
politie en militaire school in het Fran...
1.) De elleboog is het meest solide deel van ons lichaam. 
Wanneer u u dicht genoeg bij uw aanvaller bevindt, gebruik
dan ...
2.) Wanneer een dief uw porte-monnaie of handtas vraagt:
GEEF HET HEM NIET IN HANDEN !
GOOI HET VER van u WEG. 
Er is een ...
3.) Indien u in een autokoffer opgesloten zit :
Druk de achterlichten door, steek uw arm
door de opening en zwaai constant...
4.) Zodra u in uw auto stapt : 
VERGRENDEL onmiddellijk DE DEUREN EN VERTREK. 
Vrouwen hebben vaak de neiging om na hun we...
5.) Wanneer een rover zich reeds op de achterbank van de
auto bevindt en zijn pistool op u richt :
VOLG ZIJN BEVELEN NIET ...
 A.) Wees waakzaam. 
  Kijk aandachtig rond. Inspecteer uw wagen binnenin: de 
achterbank, de ruimte vooraan vóór de copil...
7.) Indien u een man alleen ziet zitten, wachtend in zijn wagen,
vooral als die naast de uwe geparkeerd staat, is het miss...
8.) Neem STEEDS DE LIFT in 
plaats van de trap. 
Trapzalen zijn perfecte crime scenes,  
vooral ‘S NACHTS! 
 9.) Wanneer e...
10.) Vrouwen proberen steeds
vriendelijk en gedienstig te zijn:
VERGEET UW VRIENDELIJKHEID!
U loopt het risico verkracht o...
11.) Vergeet het verhaal van de huilende baby niet. 
Een vrouw hoorde een baby wenen en huilen, het
geluid leek van achter...
12.) Nog een laatste advies:
  In geval van nood roep je best nooit « Help! » maar eerder
“ BRAND !“
Mensen lopen naar bui...
of 12

Politieraadgevingen

Politieraadgevingen
Published on: Mar 4, 2016
Published in: Presentations & Public Speaking      
Source: www.slideshare.net


Transcripts - Politieraadgevingen

 • 1. Dit document komt van een persoon die aan de Saint-Cyr-l'École werkt (een beroemde politie en militaire school in het Franse dept. Yvelines). Bepaalde raadgevingen kunnen zeer nuttig zijn zonder daarom als psychotisch betiteld te worden. Hier volgen verschillende ADVIEZEN die NUTTIG kunnen zijn voor VROUWEN in ‘t algemeen, IN GEVAL VAN EEN AANVAL OF DIEFSTAL. Vertaald uit het Frans: ingrid troubadour
 • 2. 1.) De elleboog is het meest solide deel van ons lichaam.  Wanneer u u dicht genoeg bij uw aanvaller bevindt, gebruik dan zonder aarzelen uw elleboog!
 • 3. 2.) Wanneer een dief uw porte-monnaie of handtas vraagt: GEEF HET HEM NIET IN HANDEN ! GOOI HET VER van u WEG.  Er is een grote kans dat hij er in alle ijl achteraan loopt in plaats van u aan te vallen.  GEBRUIK DEZE GELEGENHEID OM ZO VLUG MOGELIJK WEG TE LOPEN !
 • 4. 3.) Indien u in een autokoffer opgesloten zit : Druk de achterlichten door, steek uw arm door de opening en zwaai constant energiek met je arm. Dit zal de aandacht trekken van anderen in het verkeer of op straat zonder dat de bestuurder zelf het nochtans merkt.   Dit advies heeft al levens gered.
 • 5. 4.) Zodra u in uw auto stapt :  VERGRENDEL onmiddellijk DE DEUREN EN VERTREK.  Vrouwen hebben vaak de neiging om na hun werk of na de boodschappen even in hun auto te blijven zitten om de rekening te checken, te telefoneren, enz.. BlIJF NIET IN UW GEPARKEERDE AUTO ZITTEN MET ONVERGRENDELDE DEUREN!!   Een agressor kan u dan observeren en in uw auto binnenglippen om u te dwingen ergens naartoe te rijden, terwijl hij u met een pistool bedreigt.
 • 6. 5.) Wanneer een rover zich reeds op de achterbank van de auto bevindt en zijn pistool op u richt : VOLG ZIJN BEVELEN NIET OP!  Ik herhaal : VOLG ZIJN BEVELEN NIET OP! Regel het eerder zo: kies al rijdend een obstakel en druk op het gaspedaal om uw auto, eventueel beschadigd, tot stilstand te brengen.   Wees niet bang : uw airbag zal u beschermen, het is de persoon op de achterbank die de grootste schok zal krijgen.   Zodra de auto stopt, stap vlug uit en ren als u wilt vermijden dat men uw lichaam op een verlaten plek terug vindt.
 • 7.  A.) Wees waakzaam.    Kijk aandachtig rond. Inspecteer uw wagen binnenin: de  achterbank, de ruimte vooraan vóór de copilootzetel. B.) Indien u naast een camionnette of busje geparkeerd staat,  Stap LANGS DE ANDERE ZIJDE in uw wagen.    De meeste seriemoordenaars vallen hun slachtoffers aan terwijl deze de deur van hun wagen openen en sleuren hen  dan in hun camionnette (via de schuifdeuren gaat dit  makkelijk en onopgemerkt vlug).  6.) Enkele veiligheidsadviezen in  parkings en ondergrondse  garages :
 • 8. 7.) Indien u een man alleen ziet zitten, wachtend in zijn wagen, vooral als die naast de uwe geparkeerd staat, is het misschien raadzaam om terug naar uw bureel te gaan of naar het  shopping center en aan een bewaker of agent te vragen om u  naar uw wagen te vergezellen.   HET IS BETER OM VOORZICHTIG (en paranoïde, eerder dan  dood )TE ZIJN.
 • 9. 8.) Neem STEEDS DE LIFT in  plaats van de trap.  Trapzalen zijn perfecte crime scenes,   vooral ‘S NACHTS!   9.) Wanneer een agressor een wapen  heeft maar u niet vasthoudt,  REN dan! De kans dat een kogel u raakt is 4 op 100. En zelfs dan,  kogels raken SLECHTS ZELDEN een vitaal orgaan.       REN – en indien mogelijk  zigzagswijs!
 • 10. 10.) Vrouwen proberen steeds vriendelijk en gedienstig te zijn: VERGEET UW VRIENDELIJKHEID! U loopt het risico verkracht of vermoord te worden. Ted Bundy, de seriemoordenaar, was een mooie, beleefde en wel opgevoede man. Hij rekende STEEDS op de sympathie van vrouwen om ze te ontvoeren: hij liep met een stok, hinkte en vroeg steeds om hem in zijn wagen te helpen.
 • 11. 11.) Vergeet het verhaal van de huilende baby niet.  Een vrouw hoorde een baby wenen en huilen, het geluid leek van achter haar voordeur te komen. In plaats van de deur te openen, belde ze de politie want de situatie zo laat op de avond, leek haar bizar. Het antwoord van de politie luidde onmiddellijk: “DOE VOORAL NIET OPEN!". Nadien leek het haar dat de baby tot onder haar raam was gekropen. Ze was bang dat hij op straat zou verzeilen en door een auto geraakt zou worden.  Opnieuw zei de agent haar: DOE VOORAL NIET OPEN.  Hij vertelde haar dat het mogelijkerwijs een serie- moordenaar kon zijn die door middel van opnames van een huilende baby vrouwen probeerde te vermurwen om zo in hun woonst te kunnen binnendringen.   Dit voorval zou nagetrokken worden maar hij bevestigde dat de politie verschillende telefoontjes had gekregen van vrouwen die BUITEN een baby hadden horen wenen toen ze ‘s nachts helemaal alleen thuis waren!   Doe alstublieft de DEUR NIET OPEN wanneer u een baby hoort huilen.
 • 12. 12.) Nog een laatste advies:   In geval van nood roep je best nooit « Help! » maar eerder “ BRAND !“ Mensen lopen naar buiten in geval van brand maar zelden als er om hulp geroepen wordt. Dit kan de agressor ook uit even- wicht brengen, hem doen denken dat hij met een gek te maken heeft en hij zal je dan misschien gewoon loslaten en wegrennen (ref: zelfverdedigingstraining voor vrouwen). Tot slot wil ik je vragen om deze mail door te sturen naar alle vrouwen die je kent. Het zou een leven kunnen redden. Ik ging deze presentatie enkel naar vrouwen verzenden, maar besefte toen dat de mannen die van hun moeder, vrouw, zussen, dochters enz. houden, hierin misschien ook wel geïnteresseerd zouden zijn ...

Related Documents